dissabte, 24 de març de 2018

Tast de Rancis amb l'Associació Molinenca de Tast


Els nostres amics de l'Associació Molinenca de Tast Xavier i Jordi, des de fa temps volien que féssim un tast de rancis, i aquesta setmana, tot just arribat de PROWEIN, he tingut el gust i l'honor de fer aquest tast que a nivell personal també em feia molta il·lusió.

Per aquest tast, en el que vàrem parlar de diferents maneres de fer el vi ranci, d'història, de diferents formes d'elaborar-lo, etc..


Per començar el tast un ranci molt honest de la Vinícola del Priorat, un ranci net, elegant i que tot i la seva joventut, té un perfil equilibrat i clàssic.


 Foto cedida per l'Associació Molinenca de Tast

el segon de la nit va ser el ranci de 35 anys La Plantadeta del Celler Sabaté de la Vilella Baixa. Es tracta d'un ranci molt net, expressiu, equilibrat, més llarg i que ja marcava el que vindria a partir d'aquell moment.
 Foto cedida per l'Associació Molinenca de Tast

Llavors va arribar el moment del Arrels 30 anys de Arrels del Priorat, de aparença no tan neta, però amb molta més complexitat tant en nas com en boca, on es mostra més llarg, amb més acidesa i complexitat.
 Foto cedida per l'Associació Molinenca de Tast

Per continuar, pujavem el llitó amb un ranci dolç de la casa De Muller, un vi de licor, doncs en aquest cas es tracta d'un vi encapcelat i envellit en un sistema de soleres amb soleres del 1918.

 Foto cedida per l'Associació Molinenca de Tast

Per acabar la vetllada, i per fer més entenedora l'evolució d'aquest tipus de vins, vàrem tastar una mstra de bòtes amb solera de 80 anys de Cal Piró d'Arrels del Priorat. Un vi que tot i faltar-li uns anys per estar polit, podem apreciar un cert punt amargant al final, un color molt més fost i una acidesa més marcada, que amb els anys s'acabarà domesticant per esdevenir un gran ranci.


  Foto cedida per l'Associació Molinenca de Tast

Gràcies amics de Molins de Rei per una gran vetllada!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada