dilluns, 6 de novembre del 2017

Viatge a Aarhus

Feia temps que els nostres amics Charite i Preben de Grapeland ens havien proposat anar a fer un tast a la seva botiga a Aarhus, i aquesta setmana hem complert amb aquesta promesa.

Una ciutat de 335,684 habitans però molt acollidora i tranquila. Molt recomanable el ARoS Aarhus Kunstmuseum amb "The Boy" i la terrassa amb els colors de l'Arc de Sant Martí, pasejar-se pels carrers o prendre una cervesa a l'antic garatge de l'estació d'autobusos.

L'escultura "the Boy"

Per començar el dia, un bon esmorzar i un passeig tot xerrant amb el Preben pel Kalø Castle, un castell amb més de 700 anys d'històtia en mig d'una petita península que et permet veure tota la zona.

Però parlem de vins i dels nostres amics de Grapaland, on durant dos dies vàrem estar donant a tastar Lluna Vella, La Guinardera i Ruella i explicant com treballem i com entenem el Priorat i els nostres vins.

Amb la Charite Nielsen

Però el moment àlgid va arribar amb el tast que vàrem fer el dia 3 al vespre amb una vertical de La Guinardera.


Era un tast que em feia molta il·lusió de fer i que us comentaré vi a vi per tal de fer-vos-en parcíceps.


La Guinardera 2012 Gratallops Vi de Vila: És l'anyada que estem venent ara mateix i que en pocs dies s'esgotarà, doncs de les 300 ampolles que ens queden, 120 ens les va reservar Grapeland només acabar el tast. Fruita seca, figues i aquell punt licorós tant característic d'aquesta vinya sobre un fons mineral i d'herbes mediterranees. En boca fresc, llarg i amb volum.

La Guinardera 2011 Gratallops Vi de Vila: Continua en la seva línia, amb tocs molt semblants a l'anyada 2012, però una mica més elegant i subtil.

La Guinardera 2010: És l'anyada que sempre dic que éra impossible fer un mal vi, i fins i tot jo sol me'n vaig ensortir. Molt equilibrat, continua sent un vi que reflexa molt bé l'anyada on l'equilibri de sol i pluja va ser quasi perfecte. Va ser un moment fantàstic doncs vàrem obrir una Lluna Vella 2010 per veure la influència de l'alçada i de l'orientació de la parlavem en aquest tast. 

La Guinardera 2009: Profunt, mineral, equilibrat i amb una acidesa fantàstica. Fa uns anys, quan el comercialitzàvem era molt més dur i robust, però ara, cada cop més s'acosta al caràcter de l'anyada 2008 que vàrem tastar a continuació.

La Guinardera 2008: Perfum, elegància, subtilesa, molt complexe i llarg en boca. En nas trobem fruits secs, minerals, un punt licorós i el caràcter de sempre d'aquesta finca.

La Guinardera 2007: Malaït! Unes hores abans haviem obert una ampolla amb uns clients i va ser tota una festa, amb un vi molt semblant amb l'anyada 2008 i que havia perdut aquella contundència de far uns anys per donar pas a aquest caracter de finca que tant ens agrada, però a l'hora del tast, vi tancat, molt tancat, que fins l'endemà no estava a to. Sembla que obrir-lo només dos dies després que arribés a Dinamarca no va ser una bona idea.

La Guinardera 2006: El mateix que ens va passar amb l'anyada 2006, i tot i que menys tancat i que a l'endemà estava a punt, un nas sense defectes però molt tancat amb una boca excel·lent tot i aquest contratemps.

El tast va ser molt interessant, amb preguntes de molt de nivell i comentaris molt positius i encertats que ens ajuden a coneixer millor la nostra feina. Per acabar, unes menges fantàstiques que van servir-nos per confraternitzar i continuar la discursió fins passades les 11 de la nit.

L'anècdota del dia va ser que a mig tast van entrar una parella i després deparlar amb el Preben es van dirigir a mi en Català. Va resultar ser una noia de Benifallet i que sa germana estava casada a Marçà. Monent divertit i molt maco.

Moltes gràcies Charite i Preben per donar-nos l'oportunitat de presentar els nostres vins.

Tak Charite og Preben for at give os mulighed for at præsentere vores vine!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada