dissabte, 1 d’abril del 2017

Garnatxes del Priorat amb l'Associació Molinenca de Tast

No és la primera vegada que tinc el plaer de compartir vins i tast amb els nostres amics de l'Associació Molinenca de Tast. Aquest cop van proposar-me fer un tast de Garnatxes del Priorat, i em va faltar temps per dir que sí.

Foto d'Astrid Goldstein

Preparar el tast ja va ser tot un plaer i una cerca de diferentes cares d'aquesta varietat tant nostra i que al Priorat desplega mil i una cares diferents en funció del sól, l'alçada, l'orientació i altres aspectes que al llarg del tast van anra apereixent.

Els primer dos vins eren El Casot i els Bessons, tots dos de Torroja del Priorat, però on sí va quedar clar que la nit prometia, amb dos vins tant i tant diferents. El primer amb fuita molt fresca com mango, péssec, albercoc i lleugeresa, mentre que el segon, més madur, amb reminicènciaes a plàtan i molt més mineral.

Després el nostre Lluna Vella del 2013, una explosió de fruita i acidesa, amb taronja sagnina, fruites vermelles i pinya.

De Gratallops cap a la zona dels Masos de Falset, d'on ve el Desnivell 2013, que gràcies al Blai Ferrer vàrem poquer tastar "en premieur". Mès mineral que l'anterior, molt profunt, rodó i mediterrani.

Tornem a Gratallops per tastar el nostre La Guinardera 2012, que segons els assistents tenia moltes coses de l'anterior, encara que una mica més penetrant. Els que ja coneixen altres anyades van comentar que seguia el perfil de la finca, i que era una de les millors que recordaven.

Després el nostre Cèrcol Daurat 2010, un paset més, una suma de tot l'anterior en un sol vi, segons comentaren alguns dels presents.

Per acabar Masdeu de Scala Dei 2013, amb un atre tipus de mineralitat i al que segurament li aniran molt bé uns 3 o 4 anys més d'ampolla.

Foto d'Astrid Goldstein

En nom del Celler Balaguer i Cabré i en el meu mateix vull donar-vos les gràcies per fer-m'ho passat tant i tant bé. El Camell de Molins em va tocar el cor, i ja l'hem hostatjat a la vitrina de la sala de tasts del nostre celler.


Moltes gràcies amics de la Molinenca i fins molt aviat!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada