dijous, 19 de març del 2015

Tast PRIORAT: Els secrets de la Carinyena i la Garnatxa

Foto cedida per Vadebacus

Ara fa tres anys que varem fer un tast amb altres cellers en aquest restaurant de Sant Cugat del Vallès, i em feia una especial il·lusió tornar a aquest restaurant, que ara té el seu cuines entre els finalistes a Cocinero del Año, i veure als nostres amics Vicente i el Toni.

Foto cedida per Vadebacus

El tast estava pensat com un tast amb les dues varietats que són l'ànima de la nostra DOQ Priorat, i ha varem fer amb vins del Celler Aixalà Alcait i del Celler Balaguer i Cabré, tot buscant tipicitat de les dues viles, (Torroja i Gratallops), i de les dues varietats, (Carinyena i Garnatxa).

Foto cedida per Vadebacus

Començàrem amb la Lluna Vella 2011, amb fruita, frescor i alçada, tot en una copa de garnatxa que ja va desmuntar molts dels assistents, que no coneixien aquesta cara del Priorat. Però és que seguidament, varem tenir oportunitat de tastar "en premieur" Les Clivelles de Torroja 2013, una carinyena de vinyes joves, i amb una criança en la que el castanyer dona un toc molt interessant, que juntament amb uns tanins dolços i un nas net, fan d'aquest vi un perill, doncs és un carmelet.

Seguidament Pardelasses 2012 i el nostre La Guinardera 2010, dos vins que aquest any fa 10 anys que varem elaborar per primer cop, i que ja resultaven més coneguts pels assistents.

I per acabar, Coster de l'Alzina 2011 i Cèrcol Daurat 2010 que van ser els més comentats, per complexitat, elegància i tipicitat, tant de la zona com de cadascuna de les varietats. 

Moltes gràcies als assistents i als nostres amics de Vadebacus!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada