divendres, 28 de febrer del 2014

Garnatxa i tipicitat


L'associació “Terra de Garnatxes” amb el suport de l'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), ha creat un grup de treball per aprofundir en la caracterització de les garnatxes de les diferents zones i sòls de Catalunya.

Per dur a terme aquesta tasca, s'ha format un equip on, entre altres, podem trobar els sommeliers Sergi Figueras, Ferran CentellesAntonio LopoCarles Aymerich i Jordi Bort, així com els enòlegs Montse Nadal i René Barbier. L'objectiu és posar en comú des de les diverses perspectives, els descriptors mes destacables de la garnatxa, i així definir-ne els trets més característics. 

Aquest estudi, primer d'aquest tipus que es fa, a la vegada que un exercici interessant a nivell de tipificació de les diverses varietats de garnatxa blanca, peluda i roja, pot servir ver veure si té o no sentit parlar d'una caracterització comuna. Aquest fet pot remarcar encara més el pes que té el terreny d'on surt aquest raïm, i que en el cas del nostre celler posem tant en valor.

Entre ells vins seleccionats per dur a terme aquest estudi hi havia 3 monovarietals de garnatxa de la DOQ Priorat, dos dels quals eren nostres: Lluna Vella 2010 i La Guinardera 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada