diumenge, 24 de juny de 2012

Vertical de La Guinardera a Estella


Ahir 23 de Juny varem tenir la oportunitat de fer un tast vertical de La Guinardera a Urederra Vinoteca Ardotegia d'Estella-Lizarra. Concretament varem fer-la a la sala del segle XV que amaga aquest temple del bon vi. 
Era un tast que feia temps que comentàvem amb el David Miralles, persona que regenta aquesta fantàstica botiga de vins que si aneu a Estella no us podeu deixar perdre.
El tast proposava veure la influencia de l'anyada en un vi monovarietal i d'una sola finca, i hi van assistir alguns bodeguers de la zona, així com afeccionats al vi i l'Oscar, un fan declarat de la nostra Guinardera, i al que finalment vaig tenir el gust de conèixer. El tast podia tenir sorpreses, donat que els vins pujaven amb nosaltres, i només reposarien sis horetes abans del tast, però no els decantaríem, voliem veure tot el recorregut. 
Per començar l'anyada 2009, una anyada a la que encara considerem que li falta ampolla, i que es va mostrar un pel alcohòlic i tancat en nas i dur en boca en principi, però al acabar el tast, tenia un nas molt semblant al de l'anyada 2007, i en boca es mostrava més fresc.
Després l'anyada 2008, l'anyada que començarem a comercialitzar a començaments de Juliol, molt complexa en nas i delicada i fresca en boca. Es va mostrar molt canviant, juganera, amb el caràcter que marca la finca, i per adornar-ho, fruits secs, figues, orellons, plantes aromàtiques. Tots els assistents van coincidir en que mostra un Priorat desconegut per molts d'ells, un Priorat que fuig dels estàndards que trobes al mercat.
Amb l'anyada 2007 no hi va haver sorpreses, és el vi que la majoria tenien en ment, i que els mostra un Priorat més proper, més conegut.


I llavors va arribar el 2006, una anyada que alguns dels assistents no coneixien, i que els que el coneixien van quedar parats de com el manté, com mostra la mateixa frescor i personalitat que quan varem presentar-lo en societat. L'Oscar va comentar que feia no gaire n'havien decantat un al matí per beure-se'l tot sopant i que va ser espectacular, i ahir, juntament amb el David, van tornar a dir que és una anyada molt especial.
I per acabar, l'anyada 2005, que ens va sorprendre amb una reducció que no m'havia aparegut mai, i passats uns deu minuts va mostrar aquell sotabosc, casis, fruits secs i personalitat que van enamorar-nos d'una anyada amb molt caràcter Prioratí.
Per acabar, un assortiment de pernil, ibèric i, com no, formatge Idiazabal.
Moltes gràcies a tots els assistents, i especialment al David i el Patxi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada