dimarts, 27 de maig del 2025

Bufem les espelmes tot embogtellant

El moment d'embotellar és molt important, doncs és quan posem en una ampolla la feina feta a la vinya i després al celler, i en el cas del nostre celler, representa l'inici d'un camí d'afinament en ampolla tot buscant el moment òptim per posar els vins al mercat.

Aquest any, la Lluna Vella del mes Maig ha estat el moment triat per fer aquesta feina, i concretament el dia 26, que coincideix amb el meu aniversari, però la feina prèvia comença uns mesos abans, quan encomanem ampolles, taps i reservem a Maquinaria Moderna, la màquina d'embotellar. 

I aquell matí, comença una gran coreografia en que cada element ha d'ocupar el seu lloc en cada moment per tal que tot rutlli. Ampolles aquí, taps allí, palets, safates, treure la premsa i altres elements del celler per tal que tot flueixi, i a les 8:30 arriba el camió amb la màquina d'embotellar i la descarreguem per posar-la al seu lloc.


Després de prop de 30 minuts en que la maquinària s'ha col·locat i connectat, toca fer neteja a fons i calibrar ampolla i tap, i a quarts de deu comencem a embotellar.



Aquest any hem embotellat Parhelia 2024 Gratallops Vi de Vila,  La Guinardera 2023 Vi de Paratge Guinarderes i dos vins que per primer cop sortiran al mercat com a Vi de Paratge Masos de Gratallops, Lluna Vella 2023 i Cèrcol Daurat 2023.


A les 2:00 hem acabat d'embotellar els quatre vins, i arriba el moment de dinar per recuperar forces.

Després de dinar, clausura del concert amb neteja dels equips i carregant-ho tot al camió, i quan el camió marxa queda la gestió de tots els residus, (cartró, palets i plàstic), i entrar un altre cop la premsa i demès, després d'haver rentat les tines i mànegues.


MOLTES GRÂCIES ALS COL·LABORADORS I PROVEÏDORS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada