Com ja hem comentat altres vegades, una part fonamental de la nostra feina és explicar el que fem, com entenem la vinya, el nostre territori, l'entorn i que intentem transmetre amb cadascuna de les ampolles que embotellem.
Ahir ens va visitar l'Ana Letícia Zodi, empresària, apassionada del vi i prescriptora al mercat brasiler amb Cinque Sensi. Una visita que va venir-nos per suggeriment d'un dels nostres clients, i que després de parlar-ho amb ella, vàrem organitzar amb de manera que la Leticia pogués endur-se una idea del que és el Priorat, que era el seu objectiu.
Vàrem començar amb una visita al Jonàs de Giol Porrera, un viatge que començàrem a Les Sentius, descobrint la varietat Verdiell en dues vinificacions diferents, entenent la importància d'un sòl peculiar per la seva riquesa en ferro i amb una classe magistral sobre els costers.
D'allí passarem a Mas d'en Caçador, on tastarem al costat del foc tant el cupatge Carinyena-Garnatxa, com el Giol Porrera Mas d'en Caçador de vinyes velles, com el Carinyena Dolça, veient l'expressió d'aquest raïm tant propi i protagonista de la Vila de Porrera.
Següent estació a Torroja del Priorat amb el Jordi de Celler Aixalà Alcait, un recorregut de territori, d'amor per la terra i de coherència. De les Pardelasses a Les Clivelles, veient diferents tipus de sòls i explicant com es treballa la terra en costers i en bancals. Després anem al celler per tastar els vins que elabora i la Leticia va començar a entendre la diferència entre viles i la importància que té la influència de les orientacions, els sòls i les maneres de treballar.
Pausa més que merescuda per dinar al Restaurant Cellers de Gratallops, on l'Amparo i el Manolo van tornar-ho a brodar, amb un menú que va emocionar els nostres visitants. Per acompanyar-ho, una ampolla del nostre Parhelia 2023, un vi que va encaixar com un guant amb les cartxafes amb romesco, la crema de calçots i el bacallà.
Després cap a La Guinardera, on mostrar la nostra vinya més baixa i com l'estem ampliant i transformant. On explicar la importància de la poda, del sòl i de com el treballem. Allí vàrem tastar La Guinardera 2020, amb el seu fons de sotabosc, cassis i una mineralitat que només aquest Paratge de Les Guinarderes pot donar.
Per acabar, ens vàrem dirigir a la vinya de la Parhelia i després a l'alzina símbol de la nostra Lluna Vella i vàrem tastar la Lluna Vella 2017 i el nostre Cèrcol Daurat 2016, la demostració en un tast de la tipicitat del Mas de Dalt i de la importància de l'alçada i l'orientació de les vinyes a l'hora de fer un vi.
Pel final, una sorpresa que va descol·locar i enfollir la Leticia, el tast amb la posta de sol del ranci Arrels 30 anys d'Arrels del Priorat. Un vi que representa el llegat, que és un patrimoni a preservar i que ens va permetre explicar la passió de dos amics, el René Barbier i el Jaume Balaguer, que van decidir-se a lluitar per la seva supervivència.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada