dissabte, 22 de febrer del 2025

Muito obrigado!!!

Com ja hem comentat altres vegades, una part fonamental de la nostra feina és explicar el que fem, com entenem la vinya, el nostre territori, l'entorn i que intentem transmetre amb cadascuna de les ampolles que embotellem.

Ana Leticia a Les Clivelles de Torroja

Ahir ens va visitar l'Ana Letícia Zodi, empresària, apassionada del vi i prescriptora al mercat brasiler amb Cinque Sensi. Una visita que va venir-nos per suggeriment d'un dels nostres clients, i que després de parlar-ho amb ella, vàrem organitzar amb de manera que la Leticia pogués endur-se una idea del que és el Priorat, que era el seu objectiu.

El Jonàs a Les Sentius

Vàrem començar amb una visita al Jonàs de Giol Porrera, un viatge que començàrem a Les Sentius, descobrint la varietat Verdiell en dues vinificacions diferents, entenent la importància d'un sòl peculiar per la seva riquesa en ferro i amb una classe magistral sobre els costers.

El Jonàs explicant paratges

D'allí passarem a Mas d'en Caçador, on tastarem al costat del foc tant el cupatge Carinyena-Garnatxa, com el Giol Porrera Mas d'en Caçador de vinyes velles, com el Carinyena Dolça, veient l'expressió d'aquest raïm tant propi i protagonista de la Vila de Porrera.

El Jordi i l'intercep

Següent estació a Torroja del Priorat amb el Jordi  de Celler Aixalà Alcait, un recorregut de territori, d'amor per la terra i de coherència. De les Pardelasses a Les Clivelles, veient diferents tipus de sòls i explicant com es treballa la terra en costers i en bancals. Després anem al celler per tastar els vins que elabora i la Leticia va començar a entendre la diferència entre viles i la importància que té la influència de les orientacions, els sòls i les maneres de treballar.

Pausa més que merescuda per dinar al Restaurant Cellers de Gratallops, on l'Amparo i el Manolo van tornar-ho a brodar, amb un menú que va emocionar els nostres visitants. Per acompanyar-ho, una ampolla del nostre Parhelia 2023, un vi que va encaixar com un guant amb les cartxafes amb romesco, la crema de calçots i el bacallà.

Tot parlant de vinya

Després cap a La Guinardera, on mostrar la nostra vinya més baixa i com l'estem ampliant i transformant. On explicar la importància de la poda, del sòl i de com el treballem. Allí vàrem tastar La Guinardera 2020, amb el seu fons de sotabosc, cassis i una mineralitat que només aquest Paratge de Les Guinarderes pot donar.

Tastant al Mas de Dalt

Per acabar, ens vàrem dirigir a la vinya de la Parhelia i després a l'alzina símbol de la nostra Lluna Vella i vàrem tastar la Lluna Vella 2017 i el nostre Cèrcol Daurat 2016, la demostració en un tast de la tipicitat del Mas de Dalt i de la importància de l'alçada i l'orientació de les vinyes a l'hora de fer un vi.

Pel final, una sorpresa que va descol·locar i enfollir la Leticia, el tast amb la posta de sol del ranci Arrels 30 anys d'Arrels del Priorat. Un vi que representa el llegat, que és un patrimoni a preservar i que ens va permetre explicar la passió de dos amics, el René Barbier i el Jaume Balaguer, que van decidir-se a lluitar per la seva supervivència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada