dimarts, 14 de maig del 2024

Parhelia 2023: La primera anyada com a Vi de Vila

Aquest 24 d'Abril, aprofitant el canvi de cicle lunar, vàrem embotellar l'anyada 2023 del nostre blanc de garnatxa blanca, la Parhelia, i aquest any hem volgut avançar una mica en el camí que vàrem emprendre uns anys enrere per fer que tots  els nostres vins fossin Vi de Vila o Vi de Paratge.

Us presentem una anyada que va ser un mal de cap climatològic amb temperatures mitjanes pel damunt de les anyades estàndard, ja més de mig grau superior a l'anyada 2022, que com recordareu, va ser molt càlida i amb vàries onades extremes de caló al Juny, Juliol i Agost.

Pel que fa a la precipitació acumulada, des de començament d'any i fins a la verema vàrem tenir 100 litres per metre quadrat, però és que l'acumulat en l'any vegetatiu va ser solament de 258,6 litres, metre que a l'any anterior va ser de 349,8 litres, més en la línia d'un any normal. Aquesta sequera va afectar principalment la zona baixa del Priorat, o sigui Bellmunt, El Lloà i Gratallops, i com de costum, el treball de la terra va marcar la diferència.


Nova anyada amb classificació de Vi de Vila ha representat un petit canvi de disseny de l'etiqueta, i la veritat és que n'estem molt contents, doncs s'ha mantingut el mateix esperit i no es veu sobrecarregat, però del que estem més contents és del vi, el fruit d'una vinya que tot i les dificultats climàtiques es reivindica amb fruita, frescor i acidesa.



Tornem a tenir una producció baixa, amb només 730 ampolles, però el més important és que la vinya continua formant-se i tot i no tenir rec de suport, la feina que fem en el treball de la terra va donant els seus resultats. 

Un vi fresc, llarg, amb textura gràcies al sól i els 5 mesos de "battonage" en tanc, sense passar per fusta. Molt bona acidesa, rodó i amb un nas que ens dona fruita amb pinyol com préssec i plantes aromàtiques mediterrànies com el timó o el romer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada