dissabte, 29 de febrer del 2020

Rancis secs a Trilla

Aquest divendres 28 de Febrer hem tingut el plaer de participar a una jornada dela "Journée pro de Vieux Cepages" que organitza l'associació Les Vieux Cepages , i que aquest any ha estat centrada en els Rancis secs.





Uns 50 vigneron i amants del vi com els nostres amics de l'associació Be Ranci han assistit a aquesta jornada que s'ha celebrat a l'ajuntament de Trilla, un petit poble de la Catalunya Nord .

Realment és una meravella gaudir de diversitat d'aquests vins i retrobar-se amb vells amics com el Vincent Cantié de La Tour Vielle, Jacques de Domaine des Schistes, la Marie-Louise Banyols, l'Andre Domine, periodista i president de l'associació Les Vieux Cepages , i tants d'altres productors que hem compartit experiències amb la presentació de 8 vuit cellers, entre ells Arrels del Priorat.

En la nostra presentació, en el francès d'anar per casa que em caracteritza, he explicat l'origen del celler, dels nostres vins rancis i com treballem per tenir cura d'aquest petit tresor de la nostra cultura vitivinícola. Per tastar, vàrem portar el nostre Arrels 30 anys i una mostra d'una de les botes de les families de 45-50 anys.

Per acabar, un dinar de germanor on a part dels rancis i dels vins que vàrem portar cadascun dels viticultors, (en el nostre cas La Guinardera 2015 i Cèrcol Daurat 2014), vàrem menjar una crema de pastanaga i una vedella superbones i una fantàstica selecció de formatges.

Moltes gràcies amics del nord!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada