dimecres, 16 de març del 2011

La Guinardera 2006


Aquesta és la finca de La Guinardera, una finca molt singular, a 200 metres d'alçada i coronant un turó, les garnatxes estan exposades al sol i el vent tot el dia, el que li dona un caràcter molt especial, amb unes maduracions molt particulars i un fons mineral que surt de la llicorella del seu sòl.





D'aquesta vinya surt "La Guinardera 2006", la segona anyada del nostre vi, i la primera que presentem des de les noves instal·lacions del nostre celler. Es tracta d'un vi molt nostre, i el dibuix que l'identifica és obra del meu nebot el pintor Josep Balaguer.


Fitxa tècnica

Varietats
100% Garnatxa

Data d'embotellat
Juny 2009

Producció total
3.330 ampolles 75 cl.

Analítica
Graus Alcohòlics:14,5º

Viticultura i elaboració
Raïm procedent únicament de la finca La Guinardera.
Superfície de les vinyes: 2 has.
Criança de 12 mesos en botes de roure francès dels millors boscos d'Europa (Q. Petraea) de 300 l., utilitzant solament botes de segon vi.


Nota de tast

Es tracta d'un vi de capa mitjana, amb un color roig brillant, amb tocs violacis.
En nas, inicialment es presenta com un ram de plantes aromàtiques, (romer i farigola, especialment), i després mostra fruites vermelles i una mineralitat marcada, però sense arribar a ser predominant. Després, regalècia, tabac i especies, amb pinzellades làctiques subtils.
En boca se mostra fresc, elegant i ple de fruita. Una bona acidesa compensada amb una densitat i uns tanins rodons i un punt dolços, que li donen al vi una entrada fàcil i una llarga persistència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada