dimecres, 12 de juny del 2024

Quadern de bitàcora: Hora estalar -298553.16016494634

 


No sóc el Picard, però comparteixo Star Trek  i el fet d'haver nascur en una de les zones vitivinícoles més maques i extraordinàries del món. I avui, després d'un dia en que el cel ens va regalar 17 litres d'aigua, i a uns 4 mesos de la collita, he volgut fer un estat de com va de moment.

Pluviòmetres de Gratallops i del Mas de Dalt

La vinya, tot i la manca d'aigua que patim, gràcies a que portem uns 100 litres per metre quadrat més que l'any passat i al treball que duem a terme, sembla que de moment va amb bon rumb, i ja tenim molts dels raïms amb tamany pèsol i amb una quallada prou bona.

La Guinardera: Vinyes en vas i emparrat

La poda va ser un moment crític en el que el ser radical ha tingut els seus resultats i després queda la manera de treballar la terra. 

Portem un tractament de sofre en pols i un tractament preventiu de sulfat de coure, tot i que ni la humitat ni les temperatures sembla que de moment puguin donar-nos problemes ni amb la cendrosa ni amb el míldiu, si més no, de moment.

Vista des de Parhelia

Pel que fa a la feina de treball de la terra, portem 4 llaurades a totes les vinyes, amb excepció de la Parhelia, on només n'hem fet 3, ara, això sí, es va cavar tots els ceps a mà, i ara estem fent els talussos amb la desbrossadora.

Aquestes pluges, encara que escasses, han arribat en el millor moment, i ara, amb algun que altre ruixat a finals de juny i mitjans o finals de Juliol, podríem parlar d'un bon any. 


diumenge, 9 de juny del 2024

Visca!!! La millor edició del Tastets

Ahir es va celebrar la 6ª edició del Tastets de Gratallops, la fira dels cellers i els vins de la nostra vila, en la que aquesta edició van participar-hi 26 dels 28 cellers de Gratallops.


Ha estat una edició en la que s'han incorporat alguns canvis, que tot i no ser encara els que es proposaven des de l'Associació Cellers de Gratallops, ja han fet millorar una mica aquesta cita obligada pels amants del vi.

El punt de recollida dels vins, que va fer que els visitants no arrosseguessin els vins i poguessin recollir-los al final, la música menys protagonista que va facilitar la feina de la gent dels cellers i foodtrucks en una zona diferenciada, van fer molt més agradable la fira per participants i cellers.

Nosaltres vàrem presentar les noves anyades La Guinardera 2019, Lluna Vella 2017 i Parhelia 2023, a part del Ruella 2021 i Cèrcol Daurat 2015. Com sempre explicant el nostre territori des de la humilitat de la Garnatxa i la Garnatxa Blanca, però amb la capacitat d'aquestes varietats d'explicar on creixen i com ha estat aquell any.

Foto cedida per la Tastets de Gratallops

Gran fi de festa amb concert del Mano's Rock i Dj's, que van arrodonir el dia dels vins de Gratallops.

Des del nostre celler volem agrair la feina feta per l'Ajuntament de Gratallops i les persones que van fet possible que un altre dia Gratallops s'agermanés al voltant dels vins dels seus cellers.

Fins l'any que ve!!!!

diumenge, 2 de juny del 2024

Vins al Carrer: La lluita contra els elements

Ahir vàrem tenir l'oportunitat de participar al "Vins al Carrer" que organitza el Celler & Degustació La Vallesana de Caldes de Montbui, el que havia d'estar una tarda vespre on 40 cellers donaven a tastar els seus vins al centre de Caldes de Montbui, va veure's interromput per una pluja de més de 33 litres que va caure amb ganes.

Va ser increïble, la part central del carrer es va buidar i els assistents i els cellers vàrem aixoplugar-nos a les postes i sota els balcons, però la festa era més tossuda que el temps, i la imatge del Jonàs de Giol Porrera i jo mateix donar a tastar els nostres vins en un portal i del Marc, l'alma mater de l'organització passejant-se sota la pluja i fent embogir els assistents va estar un preludi del que quedava.

Tot i que amb menys mesura continuava plovent, van aparèixer centenars de paraigües i el tast va continuar fins a les 10:00 del vespre.

Però parlem del tast, tot un luxe compartir i explicar els nostres vins a un públic entregat i que ens van donar molt bones crítiques sobre els dos vins que portavem al tast, el Ruella 2021 i el Lluna Vella 2017. Com sempre el poder de la garnatxa i el seu caràcter camaleònic van fer les delícies dels que van tenir l'ocasió de tastar-los.

Moltes gràcies al Marc i tot el seu equip per donar-nos aquesta oportunitat d'explicar la nostra feina.

dissabte, 1 de juny del 2024

Gratapride 2024

Els cellers de Gratallops organitzen aquest 29 de Juny, Dia de l'Orgull, el que hem anomenat GrataPride.

Es tracta d'un dia en que omplirem Gratallops d'activitats diverses i que a la tarda obrirem les portes dels nostres cellers per degustar els vins de la nostra vila. I sí, no patiu, els cellers que participen i que no tenen el celler a la vila, seran acollits en d'altres cellers per fer-ho tot més còmode. 

De moment no us podem desvetllar gaire cosa més del que serà un dia per donar visibilitat i suport a les persones LGTBIQ+ del Priorat i, per altra banda, donar a conèixer els vins de Gratallops als visitants que vindran a passar el cap de setmana a casa nostra.

Us esperen més detalls sobre la festa GrataPride! I us esperem a tots aquí a Gratallops!