El projecte està coordinat pel VITEC, i compta amb la participació de la DOQ Priorat i la DO Montsant, amb uns 60 cellers inscrits.
A més de difondre als viticultors els beneficis de l'aplicació de tècniques de producció sostenibles per a l'optimització dels recursos, el programa promourà la substitució dels pesticides sintètics per substàncies químiques més respectuoses amb el medi ambient i compostos no químics, d'acord amb la directiva sobre l'ús sostenible de plaguicides i la regulació de la UE. El projecte també contribuirà a la implementació de la iniciativa europea del mercat únic de productes verds mitjançant el càlcul de la petjada ambiental del producte (PEF) i establirà un model per desenvolupar l'economia verda en el sector del vi, tot creant noves oportunitats d'ocupació.
En el cas del nostre celler estem especialment interessats en l'estudi del terreny i de les plantes a fi i efecte minimitzar i optimitzar l'us de compost i en el tractament de plagues, en la direcció d'una agricultura ecològica. De la mateixa manera, ens interessa el càlcul de la PEF, per tenir una referència clara i real de l'impacte de la producció en el nostre entorn, així com optimitzar procesos i el consum energètic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada