diumenge, 4 de setembre del 2016

Jugant a cartes


Alguns cellers ja han començat la verema, i els comentaris sobre el temps i l'estat de la verema omplen les estones i les converses improvitzades als cerrers de Gratallops. És un temps en que els nervis s'apoderen de molts de nosaltres, doncs en pocs dies ens juguem la feina de tot un any, i com he explicat moltes vegades, això és una mà al "set i mig", i és molt important mirar de guanyar, però sense passar-se.

Avui he fet una passejada per La Guinardera, no per que pensem que s'hagi de veremar, doncs falten força dies, però he aprofitat per veure com porten la seca i la calor els nostres ceps, i per tastar els primers grans de raïm de ,l'any. La Lluna Vella, quasi ni hi pensem, i nomès ens hem aturat algun cop anant a regar l'hort, però sabem que ve més tard.


Com cada any alguns hem preguntem si serà una bona collita, però això no es sabrà fins que tinguem el raïm al celler. El que sí podem dir és que hi ha molta sanitat, i que pel que veiem, la producció serà al voltant d'un 20% inferior. Per altra banda, el nas hem diu que pinta com el 2008, ( això ho dic amb la boca petita), i si plou aquesta propera setmana entre 10 i 15 litres, tindrem un final de maduració espectacular.

Tranquils, sembla que tenim una bona mà. Carta!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada