diumenge, 1 de desembre del 2013

Ja hem tornat d'Andorra


Tot just hem arribat de la Primera Trobada de Micro-productors de Vi d'Andorra, que organitzava el Comú de Sant Julià de Lòria, i en el que s'han presentat els productes de 42 cellers Andorrans, Espanyols, Francesos i Catalans, i entre els que es trobaven alguns dels cellers que formem part del projecte Directe del Celler (Aixalà Alcait, Celler Cedó Anguera i Celler Balaguer i Cabré). Ha estat una bona ocasió per donar a coneixes La Guinardera i la Lluna Vella en aquest petit país dels Pirineus, on encara no estem presents.


Des d'aquest blog, volem aprofitar per felicitar els organitzadors per l'organització i l'hospitalitat amb la que hem estat atesos, a la vegada que volem donar el que és al nostre parer un "micro-productor". Aquesta reflexió està lligada a una interessant conversa que varem tenir amb membres de l'organització, i la que es plantejava on estava el tall a l'hora de definir un micro-productor, i quins paràmetres el podrien definir.
Per a mi, un micro-productor, en primer lloc ha d'elaborar amb el que surt de les seves vinyes, vinyes que ha de treballar ell mateix o a nivell de petita explotació familiar, a la vegada que ha de jugar una mica tots els papers de l'auca: viticultura, enologia, promoció i venta.


Així mateix, en aquesta trobada hi va haver tot un cicle de ponències, de les que volem destacar la darrera, “El repte de la distribució dels microproductors”, en la que es va exposar l'experiència del senyor Guillaume Reynaud, que sota el segell "Au fil du Rhône", associa un grup de petits viticultors d'aquesta regió de França, i que funciona sota el mateix model que Directe del Celler, tot i que porten menys temps que nosaltres funcionant junts, i hem estat parlant de possibles col·laboracions en un futur proper.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada