diumenge, 1 d’abril del 2012

La vinya borrona


Mentre alguns ceps ploren, no sé si d'alegria en haver rebut les primeres plujes, altres comencen a borronar, marcan el tret de sortida per la collita 2012.


Tant a la Guinardera, com al Mas de Dalt, es comença a veure com la vinya surt del seu somni hivernal, i comença a borronar. 


Ara diuen que venen plujes per Setmana Santa, el cercle de la vida no para mai.

diumenge, 25 de març del 2012

Visites

Les visites són una part important de la nostra feina. Evidenment hi ha diferents tipus de visites, però per a nosaltres, totes són molt importants, doncs el vi, a part de fer-lo, s'ha d'explicar, s'ha d'intentar transmetre que i qui hi ha darrere de cada ampolla d les que fem al celler.
Avui han estat els nostres amics del Celler Martí del Perelló que ens han fet una visita, per veure i tastar de primera mà la feina que fem, i que des de fa uns mesos venen a la seva botiga.
El dia s'ha completat amb la visita del nostre distribuidor a Alemania, el Torsten Hammer, que ens ha visitat amb uns clients.
Moltes gràcies a tots!!!

dimecres, 21 de març del 2012

Pluja, finalment pluja

Després de mesos sense veure ni una gota d'aigua, la nit del dimarts al dimecres va començar aquest temporal de pluja que de moment ens ha arrencat un somriure. 
Ho parlavem amb el pare, el padrí Enrique ja ho deia. Quan algú li deia que no plovia, ell, sense perdre la calma responia: "Sempre ha plogut!".
De moment han caigut uns 35 litres, i com es diu normalment, han caigut amb coneixement, però encara en fa falta molta d'aigua, a veure si ara que n'ha après, ens regala una mica més d'aquest bé tant i tant preuat.

dimarts, 28 de febrer del 2012

Embotellant: Dia 2

Avui ha estat un dia intens, finalment hem embotellat l'anyada 2010. Han estat 2800 ampolles de La Guinardera, 2740 ampolles de Lluna vella i 1473 ampolles del nostres vi sense nom, de moment.
Hem tastat els vins per darrer cop abans que comenci el seu repòs en ampolla, el procés d'afinament del que tanta defensa en fem en el nostre celler. El nostre vi sense nom estava fantàstic, i ara el tenim en 1473 ampolles, com si es tractés d'un munt de cofres del tresor, cofres on s'amaguen la nostra feina i les nostres il·lusions.
La Guinardera es mostra com una fotografia de l'any, i pels que ja n'heu tastat altres anyades, fidel a la seva ànima, aquell no sé què que ens diu quin vi és.
I un vi en el que també tenim molt d'amor posat és el Lluna Vella, el nostre monovarital de garnatxa, ( com no podia ser d'altra manera), de la finca del Mas de Dalt. Un vi que reflexa la finca amb la mateixa fidelitat que ho fa La Guinardera, i transmeten l'alçada, l'orientació i el terra de la finca d'on surt.

dilluns, 27 de febrer del 2012

Embotellant: Dia 1

Sabeu quina relació hi ha entre un magnific pollastre rostit al forn i 3400 ampolles de La Guinardera 2009?

Avui hem dedicat el dia a etiquetar i posar en caixes La Guinardera 2009. Ja porta uns mesos a l'ampolla, i aquesta primera jornada d'embotellat em volgut vestir l'ampolla per tal que estigui llesta per ser presentada en societat cap a finals de Setembre d'aquest 2012.


Fa goig veure els palets amb les caixes, i a la vegada se'ns fa estrany veure la sala de bótes tant buida, és clar que això durarà poc, demà aquest espai l'ocuparan les ampolles de La Guinardera 2010, Lluna Vella 2010 i el vi selecció 2010.


Ah, me n'oblidava, el pollastre ens l'hem cruspit per dinar! Estava deliciós!!!!

dijous, 16 de febrer del 2012

Sebastiano Alba

Fa dues setmanes.va visitar el Celler Balaguer i Cabré el Sebastiano Alba de Limonium, un periodista que està perparant un llibre sobre la DOQ Priorat, i va estar tastant els nostres vins i xerrant amb el pare. Adjuntem una entrevista que li han fet a l'Indicador d'economia, on explica que preparen. 


dimecres, 1 de febrer del 2012

Temps de poda

Ja fa uns dies que hem començat la poda de les nostres vinyes, i per sort, comença el fred,, o sigui que els ceps començaran aquest temps de repòs tant merescut després de la collita.
La poda és un dels pasos importants en el conreu, i és el moment on es determina la forma que tindrà el cep, així com el nombre de brocades, i per tant, en bona part, la producció probable de la planta per la propera collita. Nosaltres apliquem una poda en deixem entre 3 i 5 brocades, depenent del cep i del lloc de la vinya on es troba, al mateix temps, i seguint el que deia el padrí Enrique, els talls ha de ser nets i a rans, de tal manera que no quedin "ungles". Pel que fa a les brocades, deixem un o dos nusos, pel que la branca no és llarga. És així com de moment ens està donant resultat, sempre obrint el cep per tal que els raïms s'aireigin i les maduracions siguin uniformes.