Una de les coses que menys es veu de la feina de celler és tota la part més burocràtica de comporta. Per sort, nosaltres tenim un àngel que fa molta d'aquesta feina, i on no arriba, doncs mirem de donar-li un cop de mà el pare, jo o el nostre gestor.
Per tal que us feu una idea tots aquells que no coneixeu el tema, us posaré uns quants exemples:
- La gestió de residus, per exemple, comporten una sèrie de declaracions i sol·licitud de permisos, associats al anomenat "punt verd", a la gestió de baixos i mares, a on s'aboca la brisa i la raspa en temps de verema. Per altra banda, ja es dona per suposat que el vidre, el cartró i el plàstic es recicla.
- Cada operació d'exportació té associada una documentació, que en molts casos varia segons el país al que va destinat el vi.
- El Departament d'Agricultura també és una font de requeriments i documentació: Declaració de Producció, Declaració d'Existències o la DUN.
- L'Agència Tributaria també ens acompanya amb les declaracions associades per tot el tema d'alcohols i imposts especials.
- I com oblidar-se de la DOQ Priorat, que a part d'enviar-nos els veedors durant la verema i de controlar la traçabilitat dels nostres vins, també ens genera una miqueta de feina.
- Evidentment, Sanitat també ens genera una mica de paperassa i feina, com la creació del APPC (Document d'Anàlisi de Punts Crítics).
- I aquest dilluns hem tingut la inspecció del Consorci d'Inspecció i Control, organisme de certificació que van crear les Denominacions d'Origen de Catalunya i l'INCAVI per fer les certificacions dels cellers amb DO o DOQ d'acord amb la normativa europea. Aquest és sens dubte un dels temes que mes feina ens ha portat, especialment pel fet que en un celler petit ens toca fer tots els papers de l'auca als tres que som, però bé, tot s'acaba fent.
Ah! Per si no ho sabieu, als cellers fem vi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada