dissabte, 5 de maig del 2018

Un tast en un entorn amb història



L'Aurora i el Vladimir són lànima del Gotes de Vi, un lloc de referència a Cambrils amb una selecció acurada de Priorats, però el Gotes de Vi té una sala de tast molt especial, i no és a Cambrils, es troba a Montbrió del Camp, i es tracta d'un celler de més de 300 anys d'història.


Ahir vaig tenir l'oportunitat de fer un tast per una trentena de persones en aquest espai tant ple d'història que automàticament et transporta a la infància, al celler del padrí Cecilio o del parí Enrique. Tot un cúmul de records que van lligar molt directament amb el darrer vi de la vetllada, però d'això ja us en parlaré més endavant.


Tot i que el tast era dels vins del nostre celler, a petició de l'Aurora i el Vladimir vàrem introduir dos vins del Celler Cedó Anguera per mostrar la influència del terreny i veure característiques d'altres varietats, així que el tast va començar amb l'Anexe Vinyes Velles de Carinyena i l'Anexe Syrah, dos vins amb caràcter i tipicitat de zona i de la varietat.

Llavors va arribar el torn del nostre Lluna Vella 2014, primera sorpresa per aquells que coneixen el Priorat i esperen vins més tànics i poc afinats en ampolla. Moment per parlar de la maduració a més alçada i orientació Nord-oest, amb més presència de fruita vermella, cireres..

El segon, com acostumem a fer, va ser el Ruella 2012, una anyada que quasi està esgotada al celler, i que mostra aquesta fruita però amb més flors i una mineralitat ,és marcada.

La Guinardera 2013 va ser el vi que ens va permetre mostrar com l'orientació Sud i tenir menys alçada ens aporta més mineralitat i una fruita més madura, a la vegada que obtenim una major acidesa i longitud en boca.

I finalment, el Cèrcol Daurat 2014, el nostre vi més difícil d'explicar, el vi tribut a les nostres dues families, als nostres avantpassats i que en un celler del 1773 segurament era un dels millors llocs per obrir.

Moltes gràcies a tots, i especialment a l'Aurora i el Vladimir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada