dimarts, 10 de juny del 2014

Comença la calor i els ceps ja han despullat

Aquesta setmana la calor ha fet acte de presència, i sembla que de moment les pluges ens deixaran tranquils una temporada.

Alguns direu: "Com és que no volen que plogui?". I la resposta es troba en l'estat de la vinya en aquests moments. Com molts de vosaltres ja sabeu, abans de sortir els grans de raïm, la vinya floreix, i aquest moment és especialment delicat, doncs la pluja pot fer que aquesta flor caigui i es perdi una part de la possible collita, el que se'n diu "despullar malament".

Aquest fenomen afecta especialment a la garnatxa, i és per això que moltes de les nostres visites es sobten en saber la diferència de producció entre una anyada i una altra, puguen oscil·lar, per exemple, en el cas de La Guinardera, entre 3.600 i 1600 ampolles.

Aquestes anyades passades hem tingut molts problemes en aquest sentit, i aquest cap de setmana ens hem passejat per la vinya i sembla que aquest any ha despullat força bé, o sigui que ara nomès queda que el temps acompanyi per tenir una bona collita.

Adjunto una taula amb la producció de les dues vinyes en les diferents anyades:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada