dijous, 21 de març del 2024

Tast inoblidable a Vins & Co

 


El 2017 i el 2021 vàrem fer un tast a Vins & Co, una botiga especialitzada que té molta cura del producte i que organitza cicles de tast amb cellers d'arreu del nostre territori, i aquest any l'hem volgut feer una mica diferent, així, a part dels vins que estem venent actualment, també vàrem introduir l'anyada 2016 del nostre Lluna Vella, amb l'idea depoder veure l'efecte que té l'anyada.




Com sempre, des que tenim el nostre Parhelia 2022, el tast el vàrem començar amb el nostre blanc de garnatxa blanca a 500 metres d'alçada i orientació nord, tot i que ara ja està esgotat. I com sempre, la sorpresa pels no coneixedors dels blancs del Priorat i també per alguns coneixedors, doncs la personalitat, mineralitat i acidesa en perfecte equilibri el fan un vi molt peculiar.



El primer negre va ser el Ruella 2021, un altra sorpresa en un Priorat que tot i la seva frescor, floralitat i fruita, mostra mineralitat i una columna vertebral basada en la seva acidesa que el fan diferent.

El tast del Lluna Vella 2016 va mostrar una anyada que tot i tenir Febrer i una primavera amb bona pluviometria, amb un estiu molt calorós i sec. Mineralitat, estructura, fruita madura, però sense sobremaducacions amb frescor.


El 2017 va ser una anyada amb 130 litres més de pluviometria i temperatures més fredes a l'hivern i amb un estiu una mica més atemperat. El resultat, fruita més fresca i un vi amb la mateixa ànima, però més lluminós, més aeri.


Llavors va arribar el moment del nostre La Guinardera 2019, on van poder veure la clara diferència entre les dues finques, i com es nota tant el el registre d'aromes, com en la percepció en boca.

Moltes històries i anècdotes per arribar al Cèrcol Daurat 2015, la petita joia que només podem elaborar les anyades que trobem aquest caràcter tant i tant peculiar.

Un grup fantàstic i com sempre,, no puc més que agrair al Joan i tot l'equip de Vins & Co donar-nos l'oportunitat d'explicar la nostra feina, el nostre territori, i com no, també donar les gràcies als assistents, un grup molt maco.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada