dissabte, 11 de novembre del 2023

Embotellats la Lluna Vella i La Guinardera del 2021

Ha estat una setmana força atrafegada, el tema de l'espai és sempre un problema, però aquesta setmana embotellàvem l'anyada 2021 dels nostres vins de finca i de cop representava que s'haurien de col·locar unes 8000 ampolles dins el nostre petit celler.

Sí, ho reconec, durant l'any anem deixant que l'ordre al celler tendeixi al caos, un caos ordenat, però que marca un desaprofitament de l'espai en continua expansió. I per aquest motiu, hem estat tota la setmana posant ordre, baixant ampolles a la zona d'envelliment i etiquetant les darreres ampolles de Lluna Vella 2016.

Però aquesta tasca d'embotellar implica molts aspectes a tenir en compte:

  • Personal: A part del Josep, l'operari de Maquinària Moderna, vàrem ser quatre, i la veritat és que al migdia vàrem acabar d'embotellar.
  • Contractació de la màquina d'embotellat: Fa una colla d'anys que treballem amb Maquinària Moderna, des de l'anyada 2005, i tot i que al mes de Juny vàrem concretar dia, aquesta setmana faltava ultimar detalls.
  • Compra taps: Som previsors i els taps van arribar fa 3 setmanes. Taps de Cassà, del nostre proveïdor To Be Cork.
  • Compra ampolles: El nostre proveïdor Trans-mat Rocamora ens va servir les ampolles fa una setmana i mitja, però a darrera hora va haver-hi un problema amb les ampolles magnum, que ens serveix Priorat Enologia, i ens van servir una altra ampolla, molt similar.
  • Compra safates: Les ampolles les embotellem, però no les etiquetarem, doncs han de passar un mínim de 3 anys al celler fent envelliment del vi a l'ampolla, és per això que utilitzem unes safates per apilar-les. Comprovar que en teníem prou, i com va ser el cas, comprar les que faltaven,
  • Compra palets: Òbviament les safates s'han de paletitzar. Comprovar que teníem els palets suficients.
Tot això està molt bé, però l'activitat comercial no para, i hem preparat i servir comandes nacionals, enviaments de mostres i exportacions ala Països Baixos, Alemania i França.


I al divendres va arribar el moment, tot és com un ballet, tot ha d'estar perfectament sincronitzat:
  1. Treure del celler Premsa, safates, palets, taps, gàbia buida per les màgnums, palet d'ampolles màgnum i una comanda que han de venir a recollir.
  2. Descarregar i col·locar la màquina d'embotellar.
  3. Neteja i calibrat de l'embotelladora mentre portem els palets d'ampolles per deixar-les a mà per embotellar.
  4. Embotellat
  5. Parada per dinar
  6. Netejar la màquina d'embotellar i carregar-la.
  7. Retirada de residus: Palets, cartrons, plàstic, ampolles brutes o trencades.
  8. Guardar el palet am el pico d'ampollles que han sobrat.ç
  9. Netaja de les mangueres i les tines on hi havia els vins.
  10. Entrar el que havia quedat fora.
Un cop fet això, a descansar.

MOLTES GRÂCIES ALS COL·LABORADORS I PROVEÏDORS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada