dimarts, 14 de novembre del 2023

Be Ranci!! Sou molt grans amics del Nord!!


Abans d'ahir vaig arribar a Perpinyà per participar a una nova edició del Be Ranci! Rencontres Européennes des vins Oxydatifs que com cada any ha estat meravellós. Una mostra en que expliquem la feina que fem a Arrels del Priorat, aquest petit tresor creat fa quasi 4 dècades pel René Barbier i el Jaume Balaguer en un afany per salvar els rancis del Priorat.

Són una colla d'anys, i no es tracta d'un saló convencional, es tracta d'una família, d'una trobada d'amics, i és que és un gust tornar a veure els nostres amics de Banyuls, del Rosselló, de Côtes Catalanes, del Jura, de Catalunya, d'Espanya, d'Itàlia i d'altres con contrades, alguns d'ells per primera vegada.

El diumenge un sopar de benvinguda amb tots els vignerons i l'organització, una oportunitat de tastar vins tant de taula com oxidatius i rancis, però sobretot, entre terrine, arròs i formatges, compartir experiències, descobrir varietats, zones i vinificacions. Després a dormir a casa del nostre amic Jacques de Domaine des Schistes, però dormir no és fàcil quan en arribar a casa obres unes ampolles de vi fi tants tantes coses per compartir amb amics com el Bernat de Ithaca Wines.

Ahir dilluns va ser l'hora de treballar, i la veritat és que tant la participació de gent, com el nivell de coneixença sobre els vins oxidatius dels visitants va ser molt bo. El dolent, avui estic mig afònic, però molt content per l'acollida dels nostres Arrels 30 anys i Ca l'A. Cabré i Brú. Restauradors, botiguers, distribuïdors, periodistes i aficionat vinguts de Catalunya, del País Basc i de França ens van fer gaudir d'una jornada excepcional.

No em queda més que felicitat els organitzadors de l'associació Be Ranci!, i si m'ho permeteu, amb una menció especial a la nostra amiga i mentora la Marie-Louse Banyols

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada