dijous, 1 de febrer del 2024

Tast a l'Espai Vi de Cerdanyola del Vallès

Sempre és un plaer explicar el que fem, i en aquesta ocasió ho hem fet a l'Espai Vi de Cerdanyola del Vallès,  un lloc on la Yolanda i el Victor han fet un espai acollidor, on descobrir vins i on organitzen tasts de maridatge amb diferents vins de diversos cellers i sempre amb els plats que on prepara el Victor, un boig per la cuina format a l'Escola de Restauració Hofmann.

Aquest divendres vespre vàrem proposar un tast amb 4 dels nostres vins, el nostre Parhelia 2022 i tres dels negres que elaborem: Ruella 2021, Lluna Vella 2017 i La Guinardera 2019

Un tast amb més d'una vintena d'assistents que vàrem encetar amb un Tàrtar de Tonyina i Sardina Fumada, que va maridar perfectament amb el nostre blanc, el joc d'aromes i sabors de la garnatxa de 500 metres d'alçada i orientació Nord treballat amb "batonage" de les lies durant 6 mesos van encaixar perfectament amb la salinitat i els tocs fumats, i la tomaca i l'alvocat van jugar amb els tocs cítrics i de fruita d'un blanc que va servir-nos per trencar el gel.

Tot seguit es tractava de desmuntar prejudicis, i el Ruella 2021, amb les seves flors i fruita, així com la lleugeresa en boca, el toc làctic i una mineralitat subtil van lligar a la perfecció amb una Crema de Bolets  amb daus de Formatge. Entre els coneixedors de la DOQ Priorat, la Ruella va ser una grata sorpresa, descobrint timó i romer entre els aromes florals i va donar-nos per parlar de cupatges, de raïms autòctons i del concepte de Viticultor-elaborador.

Llavors va aparèixer una altra de les meravelles que havia preparat el Victor, un Volovant de Botifarra del Perol amb Poma, que vàrem acompanyar amb la Lluna Vella 2017, un vi que tot just ha sortit a la venda fa un parell de setmanes, després de 12 mesos de criança i 4 anys i mig d'ampolla. Primer moment per parlar de la importància de l'afinament en ampolla, i de com l'alçada i l'orientació de les vinyes fan que el ventall gustatiu i aromàtic sigui diferent. També vàrem parlar de tipus de roure, de torrats, de gustos que ens donen els diferents raïm i de la variabilitat de la garnatxa.

El darrer dels vins que vàrem tastar, va ser La Guinardera 2019, vi tastat en primícia, doncs tot just ha sortit aquesta setmana a la venda. Tot acompanyat amb un platet de Estofat de Porc Senglar, plat molt adient per un vi on predomina el sotabosc, amb frescor i elegància, però que mostren lo meravellosa que és la Garnatxa, que amb un any amb 3 onades de calor va donar-nos una meravella com aquesta. Vàrem parlar dels Noms de la Terra, de Vins de Vila, de Vins de Paratge i de com el Priorat classifica els vins parlant-nos del territori.

Moltes gràcies a tots els assistents, i especialment als nostres amfitrions la Yolanda i el Victor, així com a la Lluna, sense tots vosaltres això no hauria estat la festa que va ser. 

M'ho vaig passar molt bé i vaig veure que la gent va gaudir amb aquest joc de vins i plats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada