dissabte, 11 de gener del 2020

Benvingut fred, però en volem més

La vinya és un conreu pel que un hivern fred és el final i el començament d'un cicle,i un temps necessari per tal que la planta reposi i molt important a nivell sanitari.

Els darrers dies tot just ha començat el fred, que esperem que fins a finals de Febrer ens acompanyi mentre ja planifiquem la nova collita decidint quan podar i si abonem o no, i quines parcel·les abonem.

Mentre acanbem l'oliva, la boira que aquest any és més abundant que en els darrers anys, i la veritat és que la sensació fred que tens amb la rosada mig gebrada i la boira fa que sigui un plaer arribar a casa i dinar un bon plat d'escudella, una sopa o un arròs caldós dels que prepara el pare, i és que el "punyetero" hi télamà trencada.

Per altra banda, un cop carregat el cotxe amb les olives i les borrasses per marxar cap a casa, una petita incursió al bosc per trobar els darrers rovellons de la temporada. Aquest seran perfectes per sopar,fets a la brasa, en truita, o potser faran cap a l'arròs.

Però els dies són molt curts en aquesta època, i les tardes les aprofitem per tastar els vins de l'anyada 2018 que tenim a les botes fent la criança, i que sembla que evolucionen força bé,amb una clara expressió fruital i exuberància de la Lluna Vella, (en la que serà la primera anyada classificada com a Vi de Vila), i la discreció que caracteritza el nostre La Guinardera, (en la que serà la primera anyada classificada com a Vi de Paratge).

També decidim, després de donar-li moltes voltes, que aquest any farem una part de la malolàctica a les botes,fet que ens permetrà experimentar i a l'hora, aprofitar qyue tenim dues botes buides i ens permetrà mantenir-lesmillor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada