dimecres, 26 d’abril de 2017

Primavera: Feina amb temps canviant

Amb e temps que ha fet fins ara, la vinya bé molt forta i se'ns acumula la feina.

Primera ensofrada

Ja hem començat a ensofrar per previndre la vinya de la "cendrosa", un fong que ataca el cep tant en la fulla com al raïm, i pel que és coneguda la costum de molts viticultirs de plantar rosers, doncs són un indicador en cas d'haver-hi afectació.


Espollem

Molment de començar a espollar els ceps, per tal de treure càrrega de "polls" no desitjats i buidar una mica de fulles el nucli dels ceps.


Llaurem

Molta herba, flors i ruelles invaeixen les nostres vinyes fruit d'una pluviometria i unes temperatures molt favorables pel seu cicle vegetatiu. Llaurem a fons i passem l'intercep per obrir la terra, eliminar competència i a la vegada aportar aquesta matèria vegetal al sól.

Temps canviant

És propi de la primavera un temps  aquest temps inestable amb pluges i dies de sol, amb calor i dies de temperatures més baixes, però estem un pel inquiets perque arriben pronèstics de gelades, cosa que seria terrible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada