dijous, 10 de novembre del 2016

Atenció sala de màquines: A tota màquina!!!!

Després de les fermentacions i d'una maceració vigilada molt d'aprop, arriba el moment de separar el vi de les pells i possar en marxa la premsa.

Comencem a sangrar la primera tina

Primer que res, sangrem la tina fins deixar-la molt seca, temps que aprofitem per explicar anècdotes i repassar històries que encara que explicades mil i una vegada continuen essent sempre divertides.

La nostra bomba

Poc a poc la bomba va movent el vi del cabàs a la tina on el vi farà la malolàctica. Aquesta tina de Lluna Vella en concret, la vàrem vermar el dia 1 d'Octubre i a part de la fermentació porta uns 25 dies macerant amb les pells, dies en que el pare i jo hem estat remullant el barret suaument amb tres o quatre galledes diaries.

El pare traient la brisa

I arriba el moment de treure la brisa i anar omplint la premsa, d'on extraurem la resta del vi que farà cap als premsats, al vi de casa, doncs en els vins que embotellem no hi possem premsats I al final, aquest és el resultat, una mica més d'adob per la nostra vinya.

Peu de premsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada