dimarts, 18 de febrer del 2014

25é Aniversari del Restaurant Piró


Darrerament ens hem dedicat a parlar-vos de restaurants i botigues on podeu trobar els nostres vins, i per la relació que tenim amb el Restaurant Piró, sempre hem entès que no tenia sentit fer un apunt de la sèrie "Els nostres amics de...". Però avui és un dia especial, avui fa tot just 25 anys que es van obrir les portes d'aquest restaurant on hem passat mitja vida, i que en part va tenir la culpa que avui fem vi.


Va ser la necessitat de fer-nos el vi de taula el que va dur-nos a recuperar el conreu de les nostres vinyes, i també va ser al restaurant on diferents amics i productors, com el René Barbier, van engrescar-nos a fer els nostres vins.


Avui, com fa uns anys, el Restaurant Piró continua essent un dels restaurants emblemàtics de la comarca, l'únic de la DOQ Priorat que és fundador i pertany a la Fundació Institut de Cuina Catalana, i un dels restaurants amb la certificació Cuina Catalana, que indica el tipus de cuina i un valor de proximitat. On els plats de tota la vida poden acompanyar-se amb els millors vins de la comarca, amb una carta amb més de 150 vins DOQ Priorat i uns 40 vins DO Montsant, a més de vins d'altres DO's Catalanes. Aquest, sens dubte, ha estat un dels factors que l'han fet mereixedor del premi CARTAVI 2013 a la millor carta de vins de la província de Tarragona en la categoria de 15 a 35 €.


Aquesta setmana pasada, precisament, vaig trobar-me amb l'Álvaro Palacios, i comentàvem i recordàvem quan elaboraven on actualment té el seu celler la Dafne Glorian. Encara queda alguna de les ampolles que ens feia obrir de Cartoixa d'Escaladei 1976 per mostrar als seus possibles compradors la capacitat d'envelliment dels vins d'aquesta zona.

Però tornat al que ens ocupa, us puc dir que és una cuina sense pretensions, honesta i amb molt bon tracte.

Podeu trobar-los a:
Restaurant Piró 
Carrer Piró, 21
43737 Gratallops

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada