diumenge, 5 de setembre del 2021

Esperant la verema amb el paraigües a la mà

Després d'un estiu amb només dos episodis de calor de 2 dies cadascun, les darreres setmanes estem assistint a episodis de pluja que només recordo d'anys enrere, de les veremes de la meva infància en que la pluja sempre feia acte de presència, o com la verema del 2008 en que recordo que s'estava començant a pansir el raïm després d'un estiu extremadament sec i calorós, i quan la majoria dels viticultors de la nostra zona ja estaven veremant o ja acabaven, va ploure i vàrem poder fer una verema més tardana i ben madurada.

Cada dia ens trobem al carrer i comentem, com toca en aquesta època, l'estat del raïm, però a les converses s'ha afegit el paràmetre de la pluja, i en dues setmanes hem tingut una precipitació acumulada de 89 litres per metre quadrat. Aquesta precipitació és molt desigual, doncs hem registrat aquest al nucli urbà de Gratallops, i podem veure que per exemple, ahir que es van registrar 15 litres al poble, a La Guinardera varen ser uns 8 litres solament.

Pel que fa a l'afectació que aquesta aigua tindrà sobre el raïm, hem de tenir en compte que l'estat sanitari del raïm, a dia d'avui, és mot bo, i si bé preocupa la humitat que es genera, també és veritat que va fent vent, potser no prou, que eixuga els ceps i evita problemes.

De totes maneres, a finals de la setmana que ve tocarà arremangar-se i començarem per veremar la garnatxa blanca del nostre Parhelia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada