diumenge, 20 de juny del 2021

Acomiadem la primavera

Demà 21 de Juny a les 5:32 del matí acomiadarem la primavera i començarà l'estiu, i sembla que aquesta estació vol acomidar-se amb pluges i boires, el que fa que haguem d'estar alerta.

La planta està en un estat vegetatiu en el que la vulnerabilitat davant el mildiu i la cendrosa és altíssima, amb un any de molta brotació i en un moment en que el raïm ja té mida pèsol. Moment en que a part d'aclarir i ordenar la vinya, retallant i esperonant, també és temps de fer tractaments de coure i de sofre.

Just ara arriben pluges, i en 3 dies hem tingut unes precipitacions acumulades d'uns 40 litres, amb una certa por, doncs en algunes zones aquestes precipitacions han estat de pedra, tot i que, de moment les nostres finques se n'han escapat, però ja sabem d'alguns amics de la zona de La Figuera i La Vilella baixa els ha fet força mal.

Tocarà estar alerta amb els tractaments i continuar la tasca de controlar la vegetació del cep i en pocs dies fer una bona llaurada per fer un major aprofitament de l'aigua caiguda: "Una llaurada és una regada".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada