dimecres, 12 de juny del 2024

Quadern de bitàcora: Hora estalar -298553.16016494634

 


No sóc el Picard, però comparteixo Star Trek  i el fet d'haver nascur en una de les zones vitivinícoles més maques i extraordinàries del món. I avui, després d'un dia en que el cel ens va regalar 17 litres d'aigua, i a uns 4 mesos de la collita, he volgut fer un estat de com va de moment.

Pluviòmetres de Gratallops i del Mas de Dalt

La vinya, tot i la manca d'aigua que patim, gràcies a que portem uns 100 litres per metre quadrat més que l'any passat i al treball que duem a terme, sembla que de moment va amb bon rumb, i ja tenim molts dels raïms amb tamany pèsol i amb una quallada prou bona.

La Guinardera: Vinyes en vas i emparrat

La poda va ser un moment crític en el que el ser radical ha tingut els seus resultats i després queda la manera de treballar la terra. 

Portem un tractament de sofre en pols i un tractament preventiu de sulfat de coure, tot i que ni la humitat ni les temperatures sembla que de moment puguin donar-nos problemes ni amb la cendrosa ni amb el míldiu, si més no, de moment.

Vista des de Parhelia

Pel que fa a la feina de treball de la terra, portem 4 llaurades a totes les vinyes, amb excepció de la Parhelia, on només n'hem fet 3, ara, això sí, es va cavar tots els ceps a mà, i ara estem fent els talussos amb la desbrossadora.

Aquestes pluges, encara que escasses, han arribat en el millor moment, i ara, amb algun que altre ruixat a finals de juny i mitjans o finals de Juliol, podríem parlar d'un bon any. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada