divendres, 25 de novembre del 2022

Tast Vertical de Lluna Vella a Vinos y Max

Sabem que s'acosta el Nadal perquè comencen els anuncis de colònies, encenen les llums de Nadal de la ciutat i, com cada any, fem un tast de vins amb el meu amic Max de Vinos y Max.


Aquest any volíem fer quelcom diferent, i el Max, en els diferents tastos que organitza a la seva botiga, no havia fet mai un tast vertical, pel que em va proposar fer un tast vertical de Lluna Vella. La veritat és que l'idea em va agradar, doncs tot i que havia fet tastos de Lluna Vella amb alguna ampolla antiga, mai havia fet un tasts d'aquest vi tastant 4 anyades consecutives, i per aquest cas vàrem fer 2016,2015,2014 i 2013.

Per començar aquest viatge en el temps, vàrem tastar el Lluna Vella 2016, l'anyada que ara estem servint i que mostra una magnífica acidesa, mineralitat, estructura, fruits vermells i aquest caràcter frontal en boca tant típic d'aquesta finca. 


Com es pot veure al gràfic, l'anyada 2016 va tenir un Juliol, Agost i Setembre molt calorosos tot i les pluges d'Abril, Maig i Juny, la pluviometria acumulada va ser de 351,5 litres, molt propera a la del 2011, i per sota de la mitjana d'uns 400 litres per metre quadrat anuals. 

Seguidament vàrem tastar el Lluna Vella 2015, una anyada amb 476 litres per metre quadrat i més fred, especialment amb una mitjana de 5 graus menys durant els mesos d'hivern, i amb un estiu menys calurós i amb una mica més de pluviometria que va ajudar a una bona maduració.


Com a resultat, un vi molt equilibrat, de tanins molt suaus i amb més subtilesa que l'anyada 2016. Fruita, finura, mineralitat més subtil, i amb el mateix perfil en boca en quant a la seva frontalitat.

La Lluna Vella 2014 va tornar clarament al perfil aromàtic i de tast del 2016,amb una mineralitat marcada, acidesa i textura. En aquesta anyada es marca una mica més la criança i els aromes de la mateixa, tot i que sense predominar. Tot i tenir una pluviometria de 559 litres permetre quadrat, l'estiva va ser força sec, i pel que fa a la temperatura, l'hivern no va ser tant fred com en l'anyada 2015 i la mitjana de l'estiu va ser més similar al 2016. 


Per acabar el tast, vàrem tastar la Lluna Vella 2013, un any amb una pluviometria de 467 litres per metre quadrat, especialment caiguts a la primavera i començaments d'estiu, amb un hivern no especialment fred i amb un estiu de temperaturas no excessivament altes.


Com a resultat, un altre cop perfil similar en boca amb molta profunditat i finura, mostrant elegància i  com envelleix el vi de la finca del Mas de Dalt gràcies a l'acidesa que ens dona la seva alçada, orientació i els seus terres de llicorella.

Un altre tast inoblidable a Vinos y Max, on els 19 assistents ens ho van fer passar molt bé, amb preguntes i comentaris molt enriquidors i un ambient màgic que com sempre el Max va maridar amb plats preparats per ell com un assortiment de formatges i embotits, un risotto boníssim o unes postres de fruits secs i xocolata.

Grazie Max per un'altra magica degustazione di vini nel tuo negozio!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada