dissabte, 16 de juliol del 2022

Hey Ho! Let's Go

Aquest dimecres va haver-hi lluna plena  i a partir de les 9:00 del vespre ens vàrem arremangar per fer els trasbalsos de les anyades 2020 i 2021, tot un operatiu en tres fases.

FASE 1: Treure l'anyada 2020 de botes

Lluna Vella és la fase lunar per fer aquest tipus d'activitat, i la coordinació entre el que està a la sala de criança i qui és a dalt, a càrrec de la bomba i vigilant els dipòsits.


La Guinardera 2020 ja és dalt, i ara esperarem a després de la verema per embotellar-lo, volem evitar les calors i a més, això agermanarà el vi que durant 12 mesos ha estat en botes diferents i que promet molt. Una anyada amb molta elegància i subtilesa, però ab el caràcter tant conegut de la nostra vinya a 250 metres d'alçada, i que al igual que l'anyada 2019, sortirà coma Vi de Paratge.

Tot segui ens posem a fer el Lluna Vella 2021, una anyada una mica més curta, donat que l'afectació del Mildiu generalitzada ens va afectar un bancal d'aquesta vinya i afortunadament, nom,es vàrem perdre aproximadament un 15% de la collita . Aquesta anyada també l'embotellarem com a Vi de Vila com l'anyada anterior.

FASE 2: Toca neteja

Treballar amb botes grans té les seves avantatges, però a l'hora de mòure-les per neteja-les, és un pel més complicat.


Botes fora i a netejar la sala de criança, per tot seguit fer-ho amb les botes.


Tot seguit, tot un altre cop a lloc.


L'endamà tocarà amplir les botes amb la els vins de l'anyada 2021, i ara és el moment de cremar el lluquet com s'ha fet tota la vida.


FASE 3: Anyada 2021 cap a la zona de criança

No hem pogut baixar tot el vi a la zona de criança, donat que estem esperant que ens arribin  una nova bota de 500 litres de Sylvain i una altra de Cavin


Però per decantació natural hem anat omplint les botes per començar la criança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada