dilluns, 26 de juliol del 2021

La nova Europa dels Rancis

Avui us volem parlar d'un llibre que recentment  ha publicat l'editorial Trabucaire de Perinyà, i que parla d'una deles passions del nostre celler i del nostre projecte en comú amb Clos Mogador, Arrels del Priorat.

Des de fa uns quants anys, l'Associació Be Ranci! organitza la "Rencontre Européenne des Vins Oxydatifs Secs", al que hem assistit en cada edició amb els nostres rancis i que ha servit per reforçar amistats com la que teníem amb la Marie-Louise Banyols, i fer-ne de noves, com la del Jean Lhéritier o la del autor d'aquest fantàstic llibre, l'Alain Pottier.

Es tracta d'un recull increïble dels diferents vins oxidatius del món, on es parlar de Rancis, de Fondillon, del Xerès, de Montilla-Moriles, de Vi Jaune, dels vins oxidatius de Sicilia,... Una feina molt detallada i amb una explicació molt detallada, a la vegada que amena, el que fa que pugui esdevenir un llibre de referència per professionals o un llibre de consulta per aficionats a aquest tipus de vins que són petites històries de resistència i reductes de cultura, cultures com  la Catalana en el cas de Rancis, que agermanen la Catalunya Nord i el Principat, poguen-t'ho lligar amb el Fondillon del País Valencià.

Una aportació molt interessant d'aquest llibre és el full de tast desenvolupat per tastar aquest tipus de vins, que incideix en el fet que no es poden tastar de la mateixa manera que els vins tranquils que tots coneixem.

Moltes gràcies Alain i tota la gent del Be Ranci!., ens veiem al Novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada