divendres, 17 d’agost del 2018

El nostre blanc comença a prendre forma

Avui, pel matí, ens hem passejat per la vinya d'on sortirà el raïm amb el que elaborarem el nostre  vi blanc properament, i aquest any ha de servir per fer les primeres proves de vinificació.

Dos raïms per un vi d'una vinya en un paratge únic, a uns 500 metres d'alçada i que hem decidit certificar en ecològic amb el CCPAE, i que aquest primer any, només l'hem ensofrat una vegada sense cap altre tractament.

Garnatxa blanca:


Ja teniem el referent que fa més de 40 anys en aquest mateix lloc, al cap damunt del Barranc del Canari, de bona producció de Garnatxa Blanca i altres varietats com el Trepat Blanc, i el coneixement del territori del pare ha estat clau en la tria del lloc i en l'abancalat de la finca.


Com no podia ser d'altra forma, la Garnatxa Blanca havia de ser la base d'aquest nou vi, i la seva formació en vas era una aposta per una forma de treball diferent i que pensem ens pot donar la qualitat que busquem.

Garnatxa roja o gris:


Va ser a Colliure i a Banyuls-sur-Mer on vaig trobar la peça d'encaix que faltava per aquest vi que des de feia temps teniem en ment, i sembla que els ceps d'aquesta varietat que vàrem plantar s'han adaptat molt bé a aquest emplaçament.


La garnatxa roja s’adapta molt bé als climes secs i això s’explica en part per la seva resistència a l’oïdi o malura blanca i alhora la seva baixa resistència al míldiu, que és un tipus de fong que apareix en condicions d’excès d’humitat.


Contents i esperant el moment de fer la primera verema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada