diumenge, 26 de novembre del 2017

Ens visita un grup de Tast

Ahir ens va visitar un club de tast de Sant Cugat del Vallès, una visita que portavem planejant durant uns mesos i que finalment hem pogut dur a terme.

Fa temps que coneixem el Vicente Sierra, i el grup de tast al que pertant porta tot un any fent un monogràfic sobre la DOQ Priorat, i després de fer tasts del Celler Clos i Terrasses de Espanña o del Celler Vall Llach, per exemple, els feia il·lusió fer un dia una visita i tast on combinar els cellers Clos Mogador, Arrels del Priorat i Celler Balaguer i Cabré.



La visita va començar amb una visita a la vinya de Clos Mogador amb el René Barbier, on va aprofundir en la seva visió i interpretació del "terroir", parlant-nos per exemple de l'Agicultura Regenerativa, amb la que els darrers anys han estat treballant de la mà del Christian Barbier, i amb la que s'està volent encaminar el cultiu cap una producció més sostenible i cap a la biodinàmica,


Després visita al celler i posterior tast on vàrem degustar el Manyetes 2015, el Clos Mogador 2015 i el Nelin 2015. Un tast molt interessant, on es pot veure l'evolució del Manyetes cap un estil més elegant, d'una verema més primerenca i d'una elegànca i finar fins ara desconeguda en auesta finca. També es pot veure una clara evolució en el Clos Mogador, amb una clara vocació d'un vi de tanins més fins i més finor. Tots aquest canvis es deuen a l'evolució que hi ha hagut a la vinya i això cada cop es troba més en els vins.


Després, visita al Celler Balaguer i Cabré. Parlant de la nostra obsessió, la Garnatxa, i mostrant l'importància de l'alçada i l'orientació comparant-ne dues anyades:

  • Anyada 2013

Tastem Lluna Vella 2013 amb el seu caràcter mentider, amb un nas que mostra fruita, encara que d'entrada en s mostra aquests hidrocarburs tant propis d'aquesta anyada i que desconcerta els nostre visitants que nomès havien trobat aquest aroma en els grans Rieslings del Rheingau. en boca la frescor i fruita característica d'aquesta finca.

Després La Guinardera 2013, que tot just comencem a vendre aquesta setmana i que mostra la seva personalitat amb una acidesa molt ben integrada, profunditat i elegància.



  • Anyada 2010

  • Com m'agrada reviure anyades passades, i en aquest cas tastàrem els tres vins d'una anyada en que la verema es va complicar en trobar-me sol degut al desprendiment de retina del pare.

    Lluna Vella 2010 va brillar en tot el seu esplendor, amb fruita, acidesa i un punt més de serietat del que li recordavem la Mª Pilar. el pare i jo,

    La Guinardera 2010 en la seva linia profunda, equilibrada i amb un caràcter molt i molt marcat.

    Cèrcol Daurat2010 no va decepcionar, i a la profunditat de La Guinardera  va sumar-s'hi la fruita i l'alçada del Lluna Vella.


    I finalment, un tast molt especial, i es que amb el pare vàrem seleccionar dos rancis inhèdits del celler Arrles del Priorat per poder explicar-los com es fa el ranci i quina és l'evolució d'aquest tipus de vi. així vàrem tastar un vi de 40 anys i un de més de 60 del nostre racó particular, i l'anecdotari del pare es va disparar, amb el que vàrem tancar un dia "entre amics".

    Moltes gràcies per la vostra visita!!!




    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada