diumenge, 29 de novembre del 2015

III Trobada Microproductors de vi a Andorra


Tots just som arribats de una trobada a la que no faltem cap any. Dos dies a Sant Julià de Lòria amb altres petits productors vinguts de Espanya, França, Portugal, Hungria i Catalunya, i aplegats pels quatre cellers d'aquest comú del país veí.

Vista de les vinyes de Borda Sabater

Per arrancar, tot i que ja havia fet la visita altres anys, vaig revisitar el celler Borda Sabater i Mas Berenguer. Dos cellers amb filosofies i productes molt diferents, una clara mostra que les inquietuds i maneres d'entendre la vinya i el vi són tant diferents com les persones.

Vista de l'interior del celler de Borda Sabater

Pel que fa a la trobada, com cada any, ha estat molt ben organitzada, i s'agraeix en especial el nou format que ens permet combinar l'assistència a les ponències i a l'espai de tast, que per cert, amb aquesta nova disposició ha estat molt més àgil i diàfan.

La primera de les ponències feia referència a l'evolució del Priorat en els darrers anys i va ser prou interessant i instructiva, tot i que, sota el meu modest punt de vista, la Sra. Isabel Mijares, va fer algunes afirmacions en quan a l'estil dels vins Priorat en els darrers anys, que mostraven una visió molt monolítica d'un mosaic de vins tant divers com ha estat la nostra DOQ. Suposo que, coneixent aquesta gran dama del vi, per provocar els assistents.

La segona ponència

La segona ponència va estar dedicada a la comercialització i a l'ús de les noves tecnologies per part dels microproductors. Especialment interessant l'aportació d'un savi de vi com és el Chrispopher Cannan, i com va destacar e paper de internet per la promoció i visibilitat dels petits productors, però a l'hora la possible contraindicació de la venta dels celler de forma directa des dels seus webs. Però l'estralla de la ponència va ser, sense cap mena de dubte el Master of Wines Pedro Ballesteros, amb una reflexió acurada sobre que és un microproductor i la importància d'operar de forma conjunta de cara als mercats. Un cop més, el projecte Directe del Celler al que pertanyem, és un model que sembla avala gent molt entesa del món del vi.

Pel que fa al tast, l'acollida dels nostres vins ha estat molt bona, i hem presentat en societat La Guinardera 2011, acompanyat per la Lluna Vella 2012 i la Ruella 2011.

Moltes gràcies amics andorrans!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada