diumenge, 15 de novembre del 2015

El dia de la Marmota: Tast a Vinos y Max

Sé que el títol és estrany, però és que donat l'èxit d'assistència del tast d'aquest dijous dia 12 de Novembre a Vinos y Max, el Massimiliano va proposar-me fer-ne un altre, i el divendres dia 13 vàrem repetir el tast.


Un tast del vins del Celler Cedó Anguera i dels vins del Celler Balaguer i Cabré amb l'objectiu de parlar de les DO's Montsant i Priorat, però que tant un dia com l'altre varen anar molt més enllà de la mera comparació de clima, terreny i perfil dels vins, i que va servir per aprofundir en tot allò que envolta la viticultura, l'elaboració i el tast.


Els dos tasts van començar amb l'Anexe Syrah 2014, un vi on tots els participants van poder apreciar la bona adaptació d'aquesta varietat a la DO Montsant, i on vàrem explicar quins són els pasos a seguir per fer el tast d'un vi.

El segon dels vins era l'Anexe Vinyes Velles de Carinyena 2014, un vi que ens va anar molt bé per parlar de la importància de l'edat de les vinyes, així com per descobrir un ventall d'aromes diferents.

Per acabar amb els vins del Celler Cedó Anguera, vàrem tastar el Clònic 2010, que en aquests moments està impressionant, complex, elegant,..

Després el nostre Ruella 2011, que va ser una sorpresa per gent acostumats a tastar Priorats aspres, agressius i de tanins contundents, en trobar-se un vi de 16º molt fresc, elegant i de tanins agradables. Això va generar moltes preguntes al fil de com havia renascut la DOQ Priorat i de quines són les filosofies que tenen els cellers avui en dia.

El darrer vi de la nit va ser el Lluna Vella 2012, un vi que al igual que en el cas anterior, al conèixer el clima de l'anyada i la zona va trencar molts prejudicis i esquemes preestablerts. Elegància i finor en l'entrada en boca i un altre cop desmuntant mites sobre com són els vins de la nostra zona. La Garnatxa va dibuixar amb aquests dos vins un Priorat que tots els assistents desconeixien, i la manera de treballar del nostre celler i la tipicitat dels nostres sòls van enamorar a dues persones que d'entrada m'havien dit que no els agradava la garnatxa.

Per acabar, delícies gastronòmiques preparades pel nostre anfitrió. Moltes gràcies Massimiliano per aquesta oportunitat!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada