dimecres, 21 de juny del 2023

La Guinardera 2018 Vi de Paratge

La setmana que ve presentem l'anyada 2018 del nostre vi La Guinardera, la primera anyada d'aquest vi com a Vi de Paratge Guinarderes, un qualificació dins de la classificació del Noms de la Terra en el que els nostres vins s'adeqüen de forma natural. Sempre hem explicat la tipicitat que té la garnatxa aquesta finca singular a 250 metres d'alçada i orientació sud, un caràcter que podem localitzar a cegues al Paratge Guinarderes



Canvis a nivell d'etiquetatge que han estat un petit repte en la cerca de l'equilibri entre el compliment de les especificacions que marca el reglament de la DOQ Priorat i mantenir una estètica reconeixible per la persona que ha anar tastant les diferents anyades.

Després de la verema del 2017, el mes d'Octubre va ser prou generós per agrair la feina a les nostres vinyes amb 62,3 litres i un Novembre amb 29 litres. Desembre sec, que va ser temps de fer una bona llaurada i la primavera va donar gairebé la meitat de les escasses precipitacions de tot l'any, (juntament amb el 2011 amb 342 litres, un dels darrers anys mes secs), després pluges suficients i repartides entre el mes de Gener i el mes de Maig, el que va donar un resultat en tot el cicle de la vinya de 200 litres mes que l'any anterior. Si que va ser delicat el moment de la floració, on aquestes pluges ens van fer perdre part de la flor, el que va donar com a resultat una collita curta en relació amb l'any anterior.

Dades facilitades per l'AdeV de la DOQ Priorat


Va ser un any amb garnatxes amb grans molt solts, el que va afavorir una maduració mes uniforme i d'una sanitat excepcional. Una maduració que als mesos de Juny, Juliol, Agost i Setembre va veure una mitjana tèrmica pel damunt de la mitjana, i especialment Juliol i Agost amb més de 25 graus.

Any de collita escassa, amb una gran concentració de sabors, madur, però sense sobremaduracions. Maduixetes silvestres, mores, gers, tot sobre un fons mentolat i en equilibri amb la mineralitat pròpia d'aquest d'aquesta finca. 

En boca té una entrada carnosa i amplia, fresc, gràcies a l'acidesa, llarg, rodó, en equilibri i amb uns tanins més marcats que a l'anyada anterior, però gràcies a l'envelliment en ampolla, molt agradables, i amb un punt secant en boca,

Avui, per acompanyar aquest plat, hem fugir de la carn que és el primer maridatge que ens vindria al cap i us recomanem acompanyar-ho amb una "Caponata di melanzane".

Un vi per viatjar a La Guinardera i tastar un any com el 2018.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada