dissabte, 6 de gener del 2018

Parlem una mica de l'oli

El Priorat, com a comarca, i opta pel seu paisatge agrícola a ser reconegut Patrimoni Mundial per la UNESCO.




Aquest paisatge no està basat en el monocultiu, un dels perills que comporta l'èxit dels nostres vins. L'olivera, l'ametller, l'avellaner i les hortes serien peces claus en aquest paisatge, però semblava que tot estava perdut fins que, poc a poc, i gràcies a l'erfor´ç de la gent del territori, les cooperatives, petits productors i cellers han anat posant en valor l'Oli Verge d'Oliva Arbequina de la nostra zona.


Avui a La Vanguardia, a l'article "Estos son algunos de los mejores aceites elaborados por bodegueros" parlen d'aquesta tendència que bodeguers com l'Alvaro Palacios, i  en aquesta línia, al nostre celler produim l'oli Lluna Vella de la finca del Mas de Dalt, una finca amb més de 400 olivers i del que actualment embotellem nomès unes 500 ampolles. 



Aquesta aposta, a part de representar equilibri i diversificació en el cultiu i una nova linia de negoci, té un factor adicional, i és que permet major continuitat en la feina al camp i que ens pernetrà mantenir millor les nostres finques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada