dimecres, 10 de maig del 2017

Gran tast entre amics

No és el primer cop que quedo faig un tast al celler de casa amb el Jordi Valls i el seu pare, el també enòleg Josep Valls.

Ahir repetiem, encara que amb un grup diferent, el tast de tots els vins del nostre celler, però l'ocasió s'ho valia, i vaig voler regalar-nos una petita sorpresa que ens vindria molt bé per veure com evolucionen les nostres garnatxes a la vegada que ens permetria veure com diferentes anyades, amb un fons comú que ens parla de la vinya, mostren el caràcter marcat per la climatologia.


Després d'una petita introducció històrica, el tast va començar amb la frescor del nostre Lluna Vella 2013, amb una explosió de fruita fresca, taronja sagnina i una mineralitat subtil. Descol·locats, els assistents, ja acostumats a tastar vins, van coincidir en que aquest Priorat el desconeixien, aquesta elegancia de tanins i subtilesa no l'esperaven.


El segon va ser el nostre Ruella 2012, més reconeixible, molt més madur i mineral.
El següent no n'era un, que n'eren dos. Una oportunitat per retrobar un vell amic, La Guinardera 2007, i d'aquesta manera, aprofitant l'ocasió, jugar amb els sentits, parlar de la vida que tenen aquests vins i de com la finca sempre és allí, en segon plà, però molt present. Així, el seu germà més jove, La Guinardera 2012, que tot just fa dos mes i mig que hem posat a la venda, ma mostrar-nos frescor en un any molt sec i calurós.

Per acabar, el nostre vi més íntim, el Cèrcol Daurat 2010, i molta conversa, debat i anècdotes del Josep Valls, aquest bon amic que ens regala la seva experiencia i una manera tranquila i serena d'entendre els vins. Una mica de pa amb tomaca i uns embotits van tancar aquest tast de 3 hores i mitja, que se'ns va fer curta.

Moltes gràcies a tots!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada