divendres, 23 d’octubre del 2015

Tast de Priorats i Montsants a 75cl Vins i més...

 Els protagonistes de la nit

Fa tot just 2 anys que vàrem fer un tast a la vinoteca "75cl Vins i més...", i ahir vàrem repetir experiencia amb Directe del Celler, aquest cop amb vins del Celler Cedó Anguera (D.O. Montsant) i amb els vins D.O.Q Priorat del Celler Aixalà Alcait i del Celler Balaguer i Cabré.

Va ser un tast molt divertit, amb 15 assistents que van deixar-se acompanyar per aquest petit passeig per la comarca del Priorat, i que vàrem encetar amb l'Anexe Vinyes Velles de Carinyena 2014, un monovarietal de vinyes de més de 70 anys del Xavier Cedó, i que va servir per desmuntar mites sobre com s'ha d'elaborar una carinyena de vinyes velles, deixant de banda les criances en bóta a la que estem acostumats.

Preparant el tast

Tot seguit, l'Anexe Syrah 2014, amb una criança de només 4 mesos en bótes de roure francès, va mostrar-nos la gran adaptació d'aquesta varietat a la zona de la Serra d'Àlmos, i com una varietat com aquesta predomina sobre el terreny i la criança.

Llavors varem fer un pas i ens varem endinsar en la DOQ Priorat, i ha vàrem fer amb el Destrankis 2012, un Priorat fàcil de beure, però amb la complexitat i la mineralitat que imprimeix la nostra DOQ.

Per acabar, Lluna Vella 2011, que va ser una sorpresa que ens tenia guardada el Guillermo, doncs ja fa uns quants mesos que estem venent l'anyada 2012, i va ser com retrobar-se amb un bon amic. Frescor, fruita madura però no deshidratada ni pansificada, fonoll i amb un punt final alcohòlic molt subtil, que ens marca una de les anyades més càlides d'aquesta dècada.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada