diumenge, 25 d’agost del 2013

Visites i aprenentage

Aquest estiu hem tingut la satisfacció de tenir moltes visites al nostre celler, i en aquest apunt, voldria desgranar una mica els diferents perfils que ens han visitat.

Nouvinguts al Priorat

Alguns dels visitants que hem tingut eren gent del país o estrangers que era el primer cop que visitaven el Priorat, i que en alguns casos, (val a dir que pocs), desconeixien totalment els vins de la nostra zona. Ha estat un tipus de visita en el que hem tingut que esmerçar-nos en fer un bon resum històric i contextualitzar els vins i la manera de treballar de la nostra DOQ i del nostre celler en concret. Aquest tipus de visitants contactaven amb nosaltres, com es podrien haver posat en contacte amb qualsevol altre celler.

Repetidors del Priorat

La gran majoria dels nostres visitants són gent que coneixen el Priorat i que ja han estat altres cops a la nostra zona, i que cada cop, miren de descobrir nous cellers. Són gent curiosa, que pregunten força per entendre en que ens diferenciem d'altres productors.

Professionals del món del vi

Cada cop més, ens visiten productors d'altres regions vitivinícoles. En aquest cas, les visites són un intercanvi molt interessant de coneixements i de maneres d'entendre i treballar la vinya.  Molt interessant la visita amb gent de la Rioja Alabesa, molt enriquidora en quant a com entenen la importància del sòl, l'alçada i l'orientació de les vinyes, així com la importància del llaurar i com preparar la terra de cada a fer una plantació.
També va resultar molt interessant la visita d'un grup de productors francesos de "Côtes de Gascogne", pel que fa a com treballen el tema de maceracions i "batonage" a nivell de celler.

Els que ens busquen a nosaltres

Cada cop més, tenim visites de gent que ens busca a nosaltres, que han sentit a parlar del nostre celler i dels nostres vins, o bé els han tastat. Això ens omple i ens demostra que estem fent bé la feina. I et gratifica especialment que veus que són gent d'aquí, d'Alemania, Dinamarca, Holanda, Suècia, Suíssa, etc... Avui per exemple, ens visita un grup de 12 polonesos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada