dijous, 14 de desembre del 2023

Gran tast a El Mercat Den Haag

Feia temps que amb el Guillermo Aguirre, cuiner i "alma mater" d'aquest petit gran restaurant de La Haia, i el seu amic Lluis, volíem fer un tast amb maridatge i aquest passat 6 de Desembre va ser el dia escollit.

Al costat d'un dels canals de La Haia, i darrera una porta humil, s'amaga un menjador que transmet calidesa, acollida i que predisposa a gaudir d'una gran experiència culinària. Cuina basada en producte de primera qualitat, seleccionada en origen i portada directament a la cuina d'aquest restaurant.

I aquell vespre tot estava preparat per un joc amb la cuina del Guillermo Aguirre i els vins de 4 viticultors de la DOQ Priorat que em va tocar presentar. Els vins van ser:

  • Parhelia 2022 (Celler Balaguer i Cabré)
  • Lo Coster Blanc 2022 (Sangenís i Vaqué)
  • Aigua de Llum 2022 (Celler Vall-llach)
  • Cèrcol Daurat 2015 (Celler Balaguer i Cabré)
  • Embruix 2021 (Celler Vall-llach)
  • Embruix 1999 (Celler Vall-llach)
  • Idus 2006 (Celler Vall-llach)
  • Idus 2021 (Celler Vall-llach)
  • Passanau Los Torrents (Celler Passanau)

Va ser un plaer poder parlar del Priorat amb un públic de diferents països i amanint les creacions del Guillermo, entre el que no sabria que triar, donat que tot estava increïble, com la carxofa amb torró, les galtes, el pop,  el garrí, les vieires, el tàrtar d'Angus .. Cuina amb un respecte profund al producte i que sense abandonar les arrels, va una passa més endavant.

Per altra banda, molt content per la bona acollida dels nostres vins, i especial sorpresa d'alguns comensals en descobrir la nostra Parhelia 2022, que sense criança i nomès amb garnatxa blanca és pura elegància i complexitat.

També va tenir una gran acollida el nostre Cèrcol Daurat 2015, deixant alguns coneixedors de la DOQ Priorat en fora de joc en descobrir que la garnatxa negra per ella sola pot expressar un territori d'una manara sublim, i que va maridar a la perfecció amb un "Pop a baixa temperatura i parmentier de patata"

Moltes gràcies amics, i també moltes gràcies als 40 comensals que vàreu assistir a un joc tant boig a la vegada que divertit. Ens tornarem a veure al El Mercat Den Haag.

1 comentari:

  1. Moltes gràcies a vosaltres Jaume per haver fet des tastos un éxit. Repetirem.

    ResponElimina