diumenge, 27 d’agost del 2017

Dolça espera: Tatin de figues

Esperem la verema passejant-nos per les vinyes i mirant el cel. ara les nits són més llagues i fresques i s'espera pluja pels propers dies. Aquesta partida de cartes que és trobar el punt òptim per collir el millor raïm possible es comença a gestar, i ja veiem com alguns dels nostres veins han començat a veremar, i d'altres es comencen a possar nerviosos, però de moment: Calma!!!

Ara es temps de visitar la nostra figuera de figues Sajoles del Mas de Dalt cada dia, i collir les figues que ja estan madures per gaudir-les de postre, bé sigui fresques, bé confitades amb pebre i gelat de vainilla, o com ho vàrem fer ahir, en una fantàstica Tarta Tatin de Figues amb la que la Mª Pilar va sorprendre'ns.



A continuació us deixem la recepta:

TATIN  DE FIGUES (MOLT FÀCIL!!)

Posau el sucre i l’aigua dins una paella petita i coeu-ho fins que es faci caramel. Abocau-lo tot d’una dins un motlle rodó que pugui anar al microhones i al forn.

Renteu les figues, eliminau-ne els capolls i talleu-les en dues meitats i posseu-les de bocatorrosa una a tocar de l'altra en el fons del recipient. Un cop col·locades totes les figues al recipient, coure al microones entre 3 i 4 minuts.

Acte seguit, treure del microones i cobrir amb pasta fullada precuinada, apretant els voltants cap endins amb els dits, de tal manera que les figues quedin ben cobertes de la pasta, i amb una forquilla, punxar la massa per evitar que pugui massa en la cocció que posteriorment farem al forn a una temperatura de 180º durant 25 minuts. (Forn que haurem precalentat previament)

Treiu el pastís del forn. Deixeu-lo refredar uns 10 minuts i girau-lo. tot i que podeu deixar-lo refredar del tot, és més bò una mica calent i podeu serviu-lo amb una mica de nata muntada.

Bon profit!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada