diumenge, 5 d’octubre del 2014

Torrisme: Tast de vins


Segurament, com em va passar a mi, no sabeu el significat d'aquest neologisme que va crear l'escriptor i filòsof Francesc Pujols. Torrisme es refereix a una filosofia de vida, en viure i gaudir de la vida al més pur estil "bon vivant", però amb un interés per tot el que ens envolta, per la cultura, en ser curiós de mena.

El mot té el seu origen en la paraula "torre", torre on el torrista viu i observa el món, i on millor que a la Torre de les Hores de Martorell, vila on va morir aquest prohom, per fer un tast literari de la seva poesia i acompanyat per bons vins.


Aquest divendres 3 de Setembre La Fundació Francesc Pujols va organitzar un tast, dirigit pel sommelier Xavier Zamarra del Celler d'en Xavi on es van tastar els vins Aloers Xarel.lo de celler Can Credo, un cava Prohibit rosat sumoll de Mas Candi  i La Guinardera 2009, en un armoniós maridatge de poesia, música i vins.

Aquest tast no és casual, Fancesc Pujols en el seu article del 10/01/1935 a Las Noticias "Evocación enológica" ens parla de la tipicitat que mostraven aquells temps vins del Penedès i del Priorat, per continuar recorrent Europa amb el vi com a fil conductor. Així diu:

"No hablemos del vino de la tierra catalana, aunque vaya de la nota aguda del vino del Panadés a la nota grave del vino del Priorato. Pàjaro volando el uno y confitura el otro porque el azúcar no le deja volar."

Gràcies per fer partícip el nostre vi d'un event tant especial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada