dissabte, 25 de febrer del 2017

Participarem al programa Life de l'UE

La cerca d'un model de producció sostenible en el nostre sector gràcies a l'ús eficient dels recursos és la base del programa LIFE Priorat + Montsant' de la Unió Europea, que té un pressupost total de 1.529.153 €, un 60% està subvencionat per la Unió Europea en el marc del programa LIFE de Medi Ambient i Acció pel Clima i l'altre 40% està cofinançat amb fons propis, i que ha començat aquest 2016 i acabarà el 2020.

Resultado de imagen de LIFE priorat + montsant

El projecte està coordinat pel VITEC, i compta amb la participació de la DOQ Priorat i la DO Montsant, amb uns 60 cellers inscrits.

A més de difondre als viticultors els beneficis de l'aplicació de tècniques de producció sostenibles per a l'optimització dels recursos, el programa promourà la substitució dels pesticides sintètics per substàncies químiques més respectuoses amb el medi ambient i compostos no químics, d'acord amb la directiva sobre l'ús sostenible de plaguicides i la regulació de la UE. El projecte també contribuirà a la implementació de la iniciativa europea del mercat únic de productes verds mitjançant el càlcul de la petjada ambiental del producte (PEF) i establirà un model per desenvolupar l'economia verda en el sector del vi, tot creant noves oportunitats d'ocupació.

En el cas del nostre celler estem especialment interessats en l'estudi del terreny i de les plantes a fi i efecte minimitzar i optimitzar l'us de compost i en el tractament de plagues, en la direcció d'una agricultura ecològica. De la mateixa manera, ens interessa el càlcul de la PEF, per tenir una referència clara i real de l'impacte de la producció en el nostre entorn, així com optimitzar procesos i el consum energètic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada