dimecres, 1 de juny del 2016

Der Priorat Torsten Hammer: S'enamora del nostre Lluna Vella 2012

Ja són molts anys els que fa que el Torsten Hammer, i sense cap mena de dubte és un dels grans coneixedors dels vins tant de la DOQ Priorat com de la DO Montsant. 

Des de fa una pila d'anys publica una guia on tasta a cegues els vins amb una metodologia que particularment nosaltres també fem servir al celler per estimar l'evolució dels nostres vins, i que a la vinoteca Bonviure i al Restaurant Piró utilitzem per tastar i seleccionar els vins de la carta.

El mètode es basa en tastar a cegues durant 4 o 5 dies el vi, deixant-lo sense cap mena de mètode de conservació, amb el que apareixen aromes i gustos que en molts casos ens perdem en un tast ordinari.

Aquesta ha estat la valoració que n'ha fet en el tast que ha publicat:

Dia 1: Color fosc i el nas fresc, groselles negres i picota, explosiu i ample en boca. Un dels vins més cridaners de la mostra i la collita, molt llarg. 
96 + / 100 Th. Un gran vi.

Dia 2 : Color fosc intens, picant, refrescant i dens. al paladar dominaen els sabors foscos, acompanyats amb una bonica frescor i fredor. Bèstia atractiva a la copa. Final molt llarg. 
98 + / 100 Th. Vins de classe mundial.

Dia 7 : Bonica mineralitat i frescor, però avui per desgràcia, una mica sec en boca, per tant penalitzada. Però no es preocupi, ell segueix sent un dels millors d'aquests tast.
96 + / 100 Th. Un gran vi.

Dia 13: Sense canvis 3. Ronda. Frescor i mineralitat impressionant.
96 + / 100 Th. Un gran vi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada