diumenge, 28 de febrer del 2016

Maridatge amb tòfona al Restaurant El Solsonès


La nit d'aquest dissabte 27 de Febrer hem tingut la sort de compartir els nostres vins en un sopar al Restaurant el Solsonès on la protagonista era la tòfona, tòfona de la mateixa comarca i amb un aroma que penetra fins a l'ànima.


El xef Jordi Guixé va preparar un menú espectacular, i les vint persones que van assistir van participar molt en el tast tant dels plats com dels vins del nostre celler.



La nit va començar amb el tast del blanc de Garnatxa Blanca que surt de les nostres vinyes i que no comercialitzem, i que acompanyar un "Xarrup de Trumfo i Tòfona", amb una escuma de formatge que era pura armonia, i que va lligar molt bé amb els tocs anisats i el punt glicèric d'aquest vi.

El segon de la vesprada va ser un "Farcellet de Tòfona i Brendada de Bacallà" que va lligar molt i molt bé amb el Ruella del 2011, per la seva fruita en boca, frescor i menor longitud que els altres que vindrien. I llavors va saltar lo sorpresa: Fa olor de roses!!!

Els dos plats següents els vàrem acompanyar amb la Lluna Vella 2012, i l'arròs i la coca van continuar a l'alçada dels plats anteriors.

La Guinardera 2011 va acompanyar una "Contracostella de vedella del Solsonès amb tòfona i codony", i aquí va continuar la màgia: Fa olor de tòfona, de bolets de sotabosc!!

Per acabar, el vi Arrels 30 anys d'Arrels del Priorat, projecte del que nosatres també formem part, i que va servir per acabar de lligar tota la part més sentimental del vi i donar un altre punt de vista sobre aquesta varietat tant polièdrica: La Garnatxa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada