dimarts, 9 de novembre del 2021

Reencontres Europeénnes des Vins Oxydatifs Secs

Un altre cop els nostres amics de la Catalunya Nord ho han tornat a fer. L'Associació Be Ranci ha organitzat amb un èxit que ha superat les edicions anteriors aquesta trobada única almón de productors de Vins Oxidatius.

Com no podia ser d'altra manera, Arrels del Priorat no podíem faltar a aquesta cita que per nosaltres és més una trobada amb amics d'arreu, però especialment de Banyuls-sur-Mer, de Cotlliure i de tot el Roussillon. Aquest any hem portat el nostre Arrels 30 anys i una deles 50 ampolles de Cal A. Cabré i Brú de 100 anys.

Però aquest any ha estat un any d'emocions, de retrobament, un punt i seguit a l'amistat amb molta gent amb qui no ens veiem degut a aquesta maleïda pandemia que ens ha mantingut a distància. Que bonic retrobar els meus amics productors de la cooperativa de l'Etoile, Domaine de la Rectorie, Domaine de La Préceptorie - Parcé Frères o l'Allain Pottier, i gent que ho fan possible com la Marie-Louise Banyols o el Joan Lheritier, i també sommeliers, professionals i amants d'aquests vins que tenen tanta història i que molts cops són vins de reflexió, una cura d'humilitat.

Foto propietat de l'Associació Be Ranci!

Molt interessant el maridatge que ens van preparar el dia 7 a la nit al sopoar de benvinguda amb tot un assortiment de plats preparats amb anxoves d'un productor de Banyuls-sur-Mer. Realment molt encertat, i com no, amb el bon ambient i els rancis i oxidatius de tots els que participàvem. I aquest any hem estat 71 cellers del Jura, de la Borgonya, de Jurançon, del Loire, Alsacia, Corbières, Languedoc, Côte d'Azur, Côtes Catalanes, Côte Vermeille, Roussillon, Alacant, Montilla-Moriles, Jerez, Rueda, Toro, Navarra, Alemanya, Grècia, Portugal, Hogria, Italia i Catalunya.

Moltes gràcies amics, sou collonuts!!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada