divendres, 20 de setembre del 2019

Tants controls passeu?

Molta gent desconeix els controls que passem els cellers que estem sota l'ampara d'una Denominació d'Origen Qualificada, i és que a part de lesinspeccions que qualsevol indústria alimentaria passa de trevall i de sanitat, estem sotmesos a controls d'existències que declarem al Ministerio, a inspeccions d'existències de la pròpia DOQ Priorat,i durant l'època de verema, a la visita de veedors que comproven les entrades de raïm que fem, així com el rendiment de les parcel·les.

I com cada any, ens toca passar l'auditoria del Consorci d'Inspecció i Control. L'objecte de l'auditoria és la verificació de la producció de vi DOQ Priorat en base als requisits establerts en el Plec de Condicions de la Denominació d’Origen Protegida Priorat, segons la Resolució AAM/2224 de 16 d’octubre de 2013. Departament d’Agricultura,Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Generalitat de Catalunya.

Un altre any ha tocat verificar la traçabilitat dels nostres vins, els stocks d'acord amb els llibre i registres vitivinícoles, els diferents procediments,processos d'elaboració, vinificació, tracament de residus, analítiques, autoritzacions de vins, etiquetes, contraetiquetes, plantacions, etc... En concret, aquest any més enfocat a La Guinardera 2014 Gratallops Vi de Vila , que ara passa un altre anàlisi químic de l'INCAVI i el tast del Panell de Tast d'aquest organísme, diferent delpanell de tast que en el seu dia ens va qualificar el vi a la DOQ Priorat. 

Bé, avui ha arribat l'informe favorable del auditos:Prova superada i a esperar l'any que ve.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada